Smakene i Amsterdams kjøkken spriker i alle retninger. Du finner mat fra Etiopia, Sør-Amerika, Indonesia og selvfølgelig Nederland. De fleste kjøkkenene stenger rundt kl. 22.
Regningen på en restaurant i Nederland inkluderer 15 % i sørvisavgift, men det er vanlig å legge igjen 5-10 % i driks dersom du har vært veldig fornøyd maten og sørvisen.
The Pancake Bakery, Prinsengracht 191. Her kan du få alle slags fyll på pannekakene. Lam og chili eller bacon og rosiner. Og søte varianter med sirup og syltetøy. Prisnivå: billig.
www.pancake.nlNachtwacht, Thorbeckeplein 2. Solide måltider og Europas beste honningpenslede ribber. Prisnivå: middels.
www.de-nachtwacht.nlHet Blauwe Theehuis, Vondelpark. En tefatslignende parkkafé med utendørsservering, lystig bar og en enkel kveldsrestaurant. Klientellet er bohemsk og menyen eksperimentell. Prisnivå: middels.
www.blauwetheehuis.nl.
De Reiger, Leliestraat 34. Intim restaurant i bydelen Jordaan. Restauranten har ny meny hver dag. Sverdfisk, marinerte portobello med geitost og sennepssaus, nybakt brød og de Koninck på fat. Prisnivå: middels.
Supper Club, Jonge Roelensteeg 21. Trendy og veldig populært sted. En annerledes opplevelse hvor du ligger på hvite madrasser og spiser. Samtidig vises det film på veggene, og etter middagen er det dans. Prisnivå: dyrt.
www.supperclub.nl.