Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Vinnere - Supersaver Travel Blog Awards 2012

Vinnare i Supersavertravel Travel Blog Awards 2012

Vinnerne av Supersaver Travel Blog Awards!


Allerede i april begynte jakten på Norges beste reiseblogg, og interessen har vært enorm. Nomineringene til Travel Blog Awards strømmet inn da det norske folket fikk tipse om favorittbloggene sine. De fem bloggene i hver kategori som hadde flest nomineringer og som samtidig oppfylte juryens krav gikk til finalen for avstemning. Mange fantastisk flotte blogger har konkurrert i Travel Blog Awards og Supersaver er stolt av å kunne presentere vinnerne!

Og vinnerne er...

 

Jörgen and Hanne Dindrommereise.no

Vinner i kategorien Beste reiseblogg:
Dindrommereise.no

Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til Beste Reiseblogg?
Det er så stas!! Vi håper dette kan føre til at enda flere får glede av bloggen og reisene våre. Det er flott at det blir satt fokus på reiseblogger også, så det ikke bare er blogger om mat og mote folk blir eksponert for. Vi gjør dette fordi vi synes det er utrolig morsomt å skrive om reise, og håper reiselysten smitter over på våre lesere!

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp reiser?
Vi har vært reisefrelste så lenge vi kan huske, og etter mange reiser og noen år boende i utlandet ønsket vi å ha en ventil for reiseopplevelsene våre. Våre nærmeste fikk kanskje nok av reispratet etter hvert J Vi så også at under planlegging av våre reiser var det begrenset med inspirerende, norske reisetips på nett, og mye av det vi fant var kjøpt og betalt informasjon fra reisearrangører. Derfor ønsket vi å hjelpe andre reisende med våre erfaringer, bilder og tips.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er det morsomste med å blogge om reiser?
Det morsomste er at vi nærmest gjenopplever dagen når vi skriver om den. Ofte sitter vi på kvelden og ser gjennom bildene, blank i blikket, og tenker «dæven, så gøy det egentlig var! Dette burde flere få oppleve». Det driver oss å tenke på at andre kan få en like fantastisk opplevelse fordi vi har inspirert dem. Like fullt er det viktig for oss å fortelle om opplevelser vi var mindre fornøyd med, så folk kan ta det med i betraktning når de planlegger sin reise.

Har du tips til andre som vil starte en reiseblogg?
Brenner du for å reise så kast deg ut i det! Du trenger ikke ha vært verden rundt, men kan være en drømmer – andres dagdrømmer kan være minst like inspirerende som en detaljert reiseskildring. Man trenger heller ikke være en verdensmester i å skrive – man kan fortelle en fantastisk reisehistorie gjennom bilder. Vi elsker å lese andres reiseskildringer og håper det kommer flere på banen.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?
Vi har mange spennende reiseplaner for tiden som kommer, og håper selvsagt at enda flere følger reisene våre gjennom bloggen. Mellom avreiser tar vi gjerne vår egen oppfordring og forteller dere mer også om dagdrømmene våre. Vi jobber i tillegg med flere kommende reiseguider på nett, som www.dinnewyorkreise.no , som vi håper våre lesere vil sette pris på!
Reisedilla er en konstant sykdom i huset vårt, så vi håper den kan komme noen til gode gjennom reisesidene våre.

Hvordan skal du feire seieren?
Enkelt svar: Først med en kokosnøtt på Rawa i Malaysia og deretter en «sling» i Singapore da vi for tiden befinner oss i Asia… igjen…

Og til slutt - har du et morsomt minne som du vil fortelle om?
Det er fryktelig vanskelig å velge. Mat og folk gjør alltid et veldig stort inntrykk på oss, men kultur- og språkforskjeller kan jo gjøre reisen ekstra underholdende… vi fikk en noe pinlig opplevelse en gang da kinesisk kunnskapene ikke strakk til, kreativiteten og tegnekunnskapene ble hentet frem, og en etterlysning av mine to mannlige venner ble til en noe pinlig, misforstått roomservicebestilling… som fort ble avbestilt J
Frank Hansen asiaguiden.no

Vinner i kategorien Beste Asiablogg:
Asiaguiden.no

Hva betyr det for deg at bloggen din er blitt utnevnt til Beste Asiablogg?
Det betyr først og fremst at folk der ute setter pris på nettstedet. Det betyr at det er en positiv forbindelse mellom meg som avsender og leserne som mottakere. Og det er nettopp dette som er viktig for meg som blogger, nemlig at de som leser får noe ut av det jeg skriver. Dette gjør bloggingen meningsfull. Derfor gjør utnevnelsen meg glad, stolt og ikke minst motivert til å fortsette.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp reiser og Asia?
I 2005 hadde jeg min første reise til Asia, en to ukers chartertur til Thailand. Natur og kultur gjorde sterkt inntrykk. Som Helen Keller innså jeg at livet var en eventyrlig reise eller ingenting. Da jeg kom hjem sa jeg opp jobben og solgte alt jeg hadde, jeg simpelthen måtte tilbake til Asia. Jeg reiste rundt i Sørøst-Asia syv måneder (til pengene tok slutt). Opplevelsene hadde en transformerende effekt, jeg så verden med nye øyne og dette motiverte meg til å starte en blogg. Jeg tror trangen til å uttrykke fantastiske opplevelser er universell. Man bobler nesten over med en skikkelig god historie på lager, men med bloggplattformen kan man fritt dele opplevelsen med andre reiseinteresserte. I tillegg kan man med førstehåndsinformasjon gi reisetips og inspirasjon. Reisene til Asia ledet meg forøvrig inn på studien av sosialantropologi og i disse tider leverer jeg masteroppgave basert på feltarbeid i Thailand.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er det morsomste med å blogge om reiser og Asia?
Det som driver meg når jeg skriver er et ønske om å formidle både kunnskap om kultur og gode historier. Gjennom tekst, bilder og videoer ønsker jeg å ta leserne med på reisen. Forhåpentligvis forlater de også asiaguiden.no litt klokere enn da de kom. Det morsomste med å blogge om Asia er at reising i denne verdensdelen er så rik på varierte opplevelser. Hver dag kan fortone seg som et eventyr og man havner stadig i situasjoner det er verdt å skrive hjem om. Det er disse inntrykk som blir uttrykt i mine blogginnlegg. Når det er sagt ligger det mye glede i selve skriveprosessen, i utfordringen å konvertere faktiske opplevelser til ord. Å lage et blogginnlegg gir muligheten til å sette seg tilbake for å reflektere over opplevelsene og faktisk gjenoppleve dem i sitt indre.

Har du tips til andre som vil starte en Asiablogg?
For det første må du ha en historie å fortelle. Dette innebærer gjerne at man kaster trossene og forlater den trygge havnen. Jeg mener selvfølgelig ikke at alle innleggene trenger å være spektakulære eksotiske opplevelser. Observasjoner du gjør deg over en skål med nudler eller på en flytur kan bli hysterisk morsomme blogginnlegg. For det andre, og som Gandhi sier, gjør det av glede eller la være. Skriv med hjertet og lytt til din indre reisestemme. Skriv for at du liker å skrive. Del for at du liker å dele. Som ellers i livet burde motivasjonen ligge i selve aktiviteten og ikke i det å tjene penger. Da ligger forholdene best til rette for langsiktig blogging og gode resultater. Personlig setter jeg også pris på mange bilder. Til slutt, og det gjelder alle reisebloggere, vær bevisst på at bloggingen kan få konsekvenser for de stedene eller personene vi skriver om. Vi har derfor et moralsk ansvar. Tenk deg om før du trykker "publish". 

Hva er fremtidsplanene for bloggen?
Jeg jobber stadig med å utvikle mitt potensiale som skribent og fotograf. Ellers kommer jeg til å fortsette å presentere reiseopplevelser og kunnskap om lokal kultur gjennom store bilder og korte lettleste tekster. I tillegg skal jeg jobbe mer med videopresentasjoner av ulike reisemål og opplevelser i Asia. Kanskje blir det også noen kule konkurranser fremover.

Hvordan skal du feire seieren?
Tenker jeg lager et bedre måltid og investerer i en ekstra god rødvin. Også skal jeg sende takknemlige tanker til alle som gav meg sin stemme. Seieren er tross alt et resultat av deres handlinger.

Og til slutt - har du et morsomt minne som du vil fortelle om?
Jeg har vært på hellige steder, møtt hellige personer og deltatt på hellige seremonier. En gang hadde jeg audiens med en avatar av Adi Parasakthi, hinduismens mektigste gudinne inkarnert i en mannekropp. Jeg har hoppet utenfor skyskrapere og koset med tigre. Allikevel er det de små opplevelsene som er de største. Som å sitte i Darjeeling, drikke lokal te og se utover plantasjene. Som å lytte til thailandske taxisjåfører som deler sine komplekse livshistorier. Som å spise og drikke med nye venner. Som å sitte en natt i en nepalesisk fjellandsby å høre trommer og sang fra et hus i det fjerne. Som å jakte på fisk og frosk i en thailandsk risåker med glødende fakler. Som å observere ildfluer danse mot stjernehimmelen mens lyden av jungelen spiller sin mystiske melodi. Som å snorkle blant hai og millioner av småfisk mens solstrålene penetrerer overflaten. Som å diskutere politikk med bartendere i Sri Lanka. Som å sitte i Himalaya og høre de lokale heltene fortelle spøkelseshistorier. Som å stå på Tiger Hill og se solen stige opp fra horisonten mens hinduer messer mantraer i respekt for solguden. For meg er dette reisens fortryllelse og i disse små øyeblikkene får jeg merkelig nok alltid den samme stemmen i hodet mitt som sier:  "Frank, dette er livet. Det er nå du lever."

Best regards,

Frank Hansen

frankhansen.no

Besøk bloggen https://asiaguiden.no/Anders and Birgit Lynvingen blogg

Vinner i kategorien Beste fotoblogg:
Lynvingen Blogg

Hva betyr det for dere at bloggen deres er blitt utnevnt till Beste Fotoblogg?
Vi legger jo ned en del arbeid i å få bloggen så bra som mulig, det er derfor veldig artig å få bekreftet at arbeidet blir satt pris på! For oss er det veldig motiverende å få slike utnevnelser som dette.

Hvorfor begynte dere å blogge og hva var det som fikk dere til å velge å skrive om nettopp reiser?
Vi tar mye bilder og opplever mye som vi tror andre også finner interessant eller morsomt - bloggen gir oss en god mulighet til å formidle små og store opplevelser underveis. I tillegg er bloggen en god måte å dokumentere reisen vår på for oss selv; vi skriver om reisen vår underveis og har en slags ferdigskrevet historie allerede når vi kommer hjem.

Hva er det som driver dere når dere skriver? Hva er det morsomste med å blogge om reiser?
I hovedsak er det vel ønsket om å formidle interessante og fine opplevelser og inntrykk vi har hatt på tur, det er jo alltid større stas å kunne dele opplevelser med andre. I tillegg vil vi gjerne dele noen av de veldig mange bildene vi tar, slik at andre som er interessert også kan få glede av dem. Det morsomste med å blogge om resier er vel at vi stadig er på nye steder og får nye inntrykk som vi kan dele.

Har dere tips til andre som vil starte en fotoblogg?
- Det er ikke nødvendig å vente på at du skal ta et eller flere blinkskudd før du begynner - det er bare å legge ut bilder du synes er fine eller som har en interessant historie. Det setter en ekstra spiss på bildene at de har en liten historie knyttet til seg.
- Velg deg gjerne ut noen temaer som du har lyst til å fotografere og blogge om, på den måten er det lettere å finne motiver. Å være ute på reise er jo et tema i seg selv.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?
Det neste året vil bloggen være dedikert til sykkelturen vi er ute på, etter det vil den nok bli brukt i forbindelse med andre turer vi er på og fotoprosjekter som vi har.

Hvordan skal dere feire seieren?
Seieren blir kanskje feiret med en ekstra sjokolade når vi nå straks skal sykle over vårt til nå høyeste fjellpass (4700 moh) over til Bolivia - og et glass vin (etter at vi har kommet ned i lavlandet igjen).

Og til slutt - har dere et morsomt minne som dere vil fortelle om?
Det er mange små og morsomme historier underveis, men vi hadde nylig en som vi synes er litt fin. Vi hadde leid guide for å gå opp på Vulcan Lascar (5600 moh) på grensa til Bolivia. For å komme til foten av vulkanen måtte vi kjøre 5-6 mil på en særdeles dårlig kjerrevei, og rett før vi var framme knakk fjæra på ett av hjulopphengene foran. Turen opp til toppen gikk fint, men på tur ned slo en kombinasjon av ikke helt overstått matgforgiftning og stor høyde til for en av oss. Guiden vår var fortvilet over å ikke kunne hjelpe mer til samt å ikke kunne returnere med større fart enn 10-15 km/t med bilen. Selv om vi forsøkte å formidle at situasjonen ikke var så ille og at vi nok hadde vært med på verre før, så var han så oppsatt på å gjøre ting "bra" igjen at vi fikk en flaske meget fin vin (som han hadde fått i bursdagsgave) da vi kom ned. Dette var ikke nødvendigvis en "morsom" historie, men vi syntes den formidler litt av den holdningen og den vennligheten som vi møter underveis på vår ferd.  


Header
Subject
Body
Footer