Det thailandske kjøkkenet er fullt av smaker. Salt, søtt, sterkt og mildt blandes om hverandre, og resultatet blir en smakseksplosjon.
Klassiske retter som du må prøve i Phuket:
Pu phat pong kari, fritert krabbe med karri, soya, chili og hvitløk.
Massaman nua, storfekjøtt kokt i kokosmelk.
Panaeng curry, strimlet biff med karri, chili og diverse grønnsaker.
Kaeng chut, mild suppe med kjøtt og grønnsaker.
Moo phad khing, svin med ingefær og sopp.
Tom yam kung, utsøkt rekesuppe krydret med sitronmelisse, chili og koriander.
Kaeng phet, kylling med kokosmelk.
Yum plaa duk, krydret fiskesalat med fritert fisk, chili, lime og løk.
Satay, grillet kjøtt i peanøttsaus. Helst kylling.
Khao phat, fritert ris, kjøtt og grønnsaker.
Fra Oslo flyr man enklest til Phuket (HKT). Flyselskaper som har gode tilbud på denne ruten er Air France, Air China, Qatar Airways, Etihad Airways, KLM. Typiske priser starter fra 10765 NOK. Flyreiser mellom Oslo og Phuket tar ca Phuket. Andre flyplasser i nærheten av Phuket er Phi Phi Island (PHZ), Patong Beach (PBS), Krabi/Koh Lanta (KBV).