Wien - kunst, kultur og vakker arkitektur

Wien

Dersom du setter pris på vakker arkitektur i jugendstil og tidlig modernistisk stil, har du kommet til riktig by. Wien er en fantastisk vakker by som ofte forbindes med 1800-tallsromantikk og finkultur, wienervals, Strauss og Den spanske rideskolen. Rideskolen eksisterer ennå, og fremdeles blir det arrangert ball der wienervalsen spilles natten lang. Innbyggerne i Wien er glad i dette og svært stolte over byen sin.

En gang i tiden var Wien sete for et imperium, og dette er tydelig den dag i dag. Kunsten i Kunsthistorisches Museum og Hofburgs og Schönbrunns palass utstråler noe av Wiens fordums makt og glans.

En annen arv fra århundreskiftet som i dag er svært levende, er kafékulturen. Her går fremdeles velkledde kelnere mellom bordene og serverer. 

I kontrast til arven fra århundreskiftet byr Wien også på moderne design, trendy barer og klubber, shopping og den nyeste dansemusikken. Østerrikes hovedstad har på den ene siden en fot i historien og fortiden, men på den andre siden prøver byen å få fotfeste også i sin samtid. Hvis du vil oppdage begge sidene av byen, kan du vente deg et hektisk men spennende besøk.

Karta över Wien

Header
Subject
Body
Footer