Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Om SAS

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

SAS - miljøarbeid


SAS

Å verne om miljøet prioriteres høyt i SAS. Det jobbes kontinuerlig med miljøvern og har blitt gjort det gjennom lang tid. 4. mars 2008 presenterte SAS konsernet et ny miljøstrategi som blant annet inneholder strategiske miljømål. Miljømålet er å minske det totale CO2-utslippet med 20 % innen 2020.

SAS miljøarbeid inneholder også krav til mer miljøtilpasset teknikk i sine fly, 'grønn innflyvning' og at de reisende skal kunne kjøpe CO2-kvoter.

Grønn innflyvning

SAS er det første selskapet i verden som har gjennomført grønne innflyvninger og har siste par årene deltatt i ett prosjekt for å utvikle og forbedre disse.

En grønn innflyvning innebærer at flyet glideflyr, men motorene på ett lavere turtall, det siste strekket i landingen. På denne måten bruker flyet mindre drivstoff og CO2-utslippet minker. En slik innflyvning sparer 100 kg drivstoff samt at støyen på flyplassen blir betydelig mindre.

Priser for sitt miljøarbeid

SAS mottok, i 2008, en pris for sitt arbeid med grønne inflyvninger og bruken av biometri under innsjekking.  Prisen heter "Leadership in Technology Award" og deles ut på bransjebladet Airline Business årlige prisutdeling.

Header
Subject
Body
Footer