Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Budapest - kafékultur, bakverk, opera og spa

Budapest

Budapest er en livlig millionby og en brusende metropol. Av mange ansett som en av Europas vakreste hovedsteder.

Ungarns hovedstad er egentlig uforholdsmessig stor i forhold til landet, og hemmeligheten ligger i byens fortid i det Habsburgske imperium, da dobbeltmonarkiet rådde grunnen her. Byen deles i to ulike deler av elven Donau. Det flate Pest brer seg ut på den ene siden av elvens bredder. Her er ligger de brede avenyene tett, omgitt av praktfulle bygninger. Her finner du mange koselige parker, hvor mennesker kommer for å gå på kafé eller spille sjakk i skyggen av trærne.

Ved Donaus strand rager det mektige parlamentets kuppel opp mot himmelen. Bygningen er fabelaktig vakker og tar pusten fra deg. Å spasere over Kjedebroen over elven er populært. Den fører deg over til den mer kuperte Buda. Her finner du vakre kirketak prydet med mosaikk, og smale svingete gater. Byen har sakte men sikkert ristet av seg støv og sot fra den kalde krigens dager, og i dag er fasadene pusset opp, og det blir bygget nytt. Restaurant- og kafélivet er nesten slik det var tilbake til det sofistikerte nivået i gode, gamle dager, hvor byen var preget av overflod. 

Budapest er en by for livsnytere. Her finner du Tokajvin og kremfylte bakverk, opera og ekstravagante spa. Besøk for eksempel Hotell Gellért, som har et av kontinentets vakreste termalbad. Budapest slutter aldri å overraske.

Billige fly til Budapest

Karta över Budapest

Header
Subject
Body
Footer