Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Beste flybilletpriser med Austrian Airlines

Nyhetsbrev

Austrian Airlines – Best til Øst


Austrian Airlines

Austrian Airlines er Østerrikes største flyselskap og ble grunnlagt i 1957. Austrian Airlines flyr til 130 destinasjoner i 66 land via Wien og er spesialister til Øst-Europa og Midtøsten. Flyflåten til Austrian er av den mest moderne i verden med en gjennomsnittsalder som ligger under det europeiske snittet. Over 10 millioner passasjerer velger årlig å reise med Austrian Airlines.

Wien flyplass
Austrian Airlines flyr ut fra flyplassen i Wien. Å reise videre fra Wien går både raskt og enkelt. Wien flyplass er Europas raskeste transferflyplass med transfertid ned til 25 minutter og 500 m som lengste avstand mellom to gater.  Austrian har 4 lounger, og det finnes et stort utvalg av kafeer og taxfree butikker på flyplassen.

De fleste som kommer fra land utenfor Schengen kommer til A gatene. Fly innenfor Schengen kommer normalt sett til C gatene. Kommer man fra et Schengen land og skal til et annet Schengen-land, behøver man ikke å gå igjennom passkontrollen. Om du reiser fra et ikke-Schengen land til et ikke-Schengen land via Wien, må man normalt bli i transittområdet ved A gatene. Du behøver 15 minutter for å ta deg mellom gatene pluss tiden for passkontrollen.
I Wien er sikkerhetskontrollene ved inngangene til gatene.

Størst til Øst

Størst på Øst-Europa
Austrian flyr til 46 destinasjoner i Sentral- og Øst-Europa, bla til:
Ukraina: Lviv, Kiev, Odessa, Kharkov, Dnepropetrovsk, Donetsk)
Russland: Ekaterinburg, Moskva, St. Petersburg, Sochi, Krasnodar
Kazakstan: Astana
Romania: Timisoara, Bukarest, Sibiu, Baia Mare, Iasi, Cluj
Bulgaria: Sofia, Burgas, Varna 

Midtøsten
Austrian er også spesialist til Midtøsten, og flyr bl.a til:
Tyrkia(Ankara, Istanbul)
Syria (Damaskus)
Israel (Tel Aviv)
Iran (Teheran)
Egypt (Kairo)
Irak (Erbil)
Emiratene (Dubai)
Saudi Arabia (Riyadh, Jeddah)
Jordan (Amman)

Balkan
Dubrovnik, Split, Ljubljana, Zagreb, Skopje, Pristina, Beograd

Selskapet tilbyr flyreiser til alle storbyene i Europa, med spesielt bra forbindelse til Budapest, Larnaca og Thessaloniki. I tillegg flyr de til 7 destinasjoner i Asia, inkludert Bangkok og Delhi, samt 3 destinasjoner i Nord-Amerika.

God service ombord
Austrian er anerkjent for god service ombord og har mange ganger blitt stemt frem av sine passasjerer som beste flyselskap. Det er spesielt servicen og maten ombord som faller i smak. I en undersøkelse gjennomført av Skytrax blant 15 millioner passasjerer i 2008 fikk Austrian første plass for beste catering på businessklasse langdistanse, beste kabinpersonale Europa og tredje plass for beste catering på økonomiklasse. Leserne av Business Traveller ga Austrian topplassering i kategorien ”Food & Drink” og andreplass i ”Best Airline in Europe” i samme periode.
Cateringselskapet DO & CO er ansvarlige for cateringen på Austrian, og er også en av Wiens beste restauranter.

Økonomiklasse
På alle internasjonale avganger serveres det alltid gratis mat og drikke. På langdistanseflyene er det også egne tv-skjermer til hvert sete. Film vises på lange flyvninger og det tilbys et stort utvalg av musikkanaler.

Businessklasse
I businessklasse serveres maten fra vogner der passasjeren selv kan komponere menyen. Her har man et rikt utvalg av forretter, hovedretter og desserter å velge mellom. På langflyvningene er det også en kokk ombord på flyene. Vinlisten ombord inneholder det beste Østerrike kan tilby og er komponert av en vinekspert med utgangspunkt i maten som serveres.
Her kan den reisende selv velge når han/hun vil se på film med individuelle monitorer som kan instilles etter behov.
På langdistanseflyene er det ”sleeper” seter med innebygget massasjefunksjon. Her får man også utdelt teppe og pute ved avgang, og på nattflyvningene res det også opp med hvitt sengetøy hvis ønskelig.

Header
Subject
Body
Footer