Gran Canaria - den solrike feriefavoritten

Gran Canaria (Las Palmas)

Utenfor Nord-Afrikas kyst ligger et av nordmennenes absolutte favorittreisemål, de syv Kanariøyene. Hver av dem har sitt eget særpreg og landskap.

Fuertuventura med sitt flate landskap og lange strender, Lanzarotes landskap av vulkaner, som likner mest på et månelandskap. Frodige, grønne La Gomera med sine vakre skoger, Teneriffe med sin snødekte fjelltopp, småtassene El Hierro og La Palma, og så Gran Canaria som har litt av alt dette.

Øyene er populære feriemål for hele verden siden det er sommervær der året rundt. Vi nordmenn elsker som regel å reise ned i vinterhalvåret og få litt etterlengtet varme og sol. Utvalget av vakre strender er stort, men også det er også utvalget av museer, kunstgallerier, musikk og teater, golfbaner og turstier. Kanariøyene har bare 1,9 millioner fastboende, men hele 10 millioner turister inntar øyene hvert år. Kanariøyene er også et spennende sted fordi Afrika, Europa og Amerika møtes her og smelter sammen i et rikt kulturliv. Menneskene som bor på Kanariøyene, canarios, er et omgjengelig folkeslag det er lett å komme i kontakt med. De småprater gjerne når du møter dem i butikken, på torget eller på restauranten. Her er det en avslappet atmosfære hvor den ildfulle spanske sjelen er blitt en livsnyter.

Gran Canaria beskrives ofte som en miniatyr av et helt kontinent. På denne vulkanøya er kontrastene store i alle himmelretninger. Den sørlige delen er steinete og tørr, mens den nordlige delen er grønn og med frodig jord. Det er med andre ord i sør at solen er sterkest og sandstrendene ligger tett langs kysten. Innlandets fjellandskap utfordrer både fotgjengere og syklister. I vest møter klippene de kolossale bølgene fra Atlanterhavet.

Gran Canarias hovedstad heter Las Palmas. Det er en moderne storby som dessverre er beryktet for kaotiske trafikkforhold. I Las Palmas finner du små, personlige barer med tørket skinke hengende i taket, et pulserende nattklubbliv, og restauranttilbudet er like stort som i hvilken som helst storby på det spanske fastlandet.

Karta över Gran Canaria (Las Palmas)

Header
Subject
Body
Footer