Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Genève - urmakere, gullsmeder og globalt forretningssenter

Geneve

Genève deles i to av elven Rhinen i den fransktalende delen av Sveits. Til tross for at byen er liten både i areal og innbyggertall, så fungerer den som et globalt forretningssenter og hovedkvarter for mange store internasjonale organisasjoner. Dette betyr også at omtrent 70 % av de som besøker Genève, er der i forretningsøyemed. Det betyr ikke byen kryr av mennesker i dress og med alvorlige ansiktsuttrykk, tvert i mot så er Genève en livlig, spennende by hvor innbyggerne elsker å ha det moro.

Den spennende, bekymringsløse bydelen Carouge beviser dette. Blant gater omkranset av trær, middelhavshus og den markante 1700-tallsarkitekturen strømmer kunstnerne og de designinteresserte til fortauskafeene. Her drikkes det vin og prates til langt på natt. I Carouge finner du også masse små, unike butikker og kunstgallerier, som setter preg på bydelen. Carouge stikker seg ut og er en kontrast til resten av Genève.

En annen livlig bydel som er verd å besøke i Genève, er Les Pâquis. Her kryr det av restauranter, og bylivet er høylydt og støyende. Den mektigste severdigheten er katedralen St-Pierre oppe i fjellene ved gamlebyen, samt museene som ligger i nærheten av den. Det viktigste symbolet på Genève er nok den store fontenen Jet d’Eau vid Place des Nations, en kilometer fra bykjernen. Her finner du Det internasjonale Røde Kors, FNs europeiske hovedkvarter og Eurovisjonen.

Noe som ellers er karakteristisk for Genève, er alle urmakerne som finnes her, og den årlige bilmessen som lokker til seg hele 700 000 besøkende hvert år. Dessuten produseres det her en utmerket vin som nesten aldri forlater bygrensen, ettersom innbyggerne drikker opp det meste av den selv.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Geneve 1 904 NOK     1 feb. 7 feb.
Oslo Geneve 2 888 NOK     24 des. 4 jan.

Billige fly til Geneve

Karta över Geneve

Header
Subject
Body
Footer