Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i Genève

Geneve

Katedralen St-Pierre finner du i gamlebyen og er et spennende byggverk. Katedralen ble påbegynt allerede i år 1160, men har i århundrenes løp blitt bygd på og delvis revet ned. Til slutt er katedralens arkitektur blitt en blanding av flere epoker og stiler. Lengst inn til venstre i katedralen kan du gå noen trappetrinn opp og få en storslagen utsikt over byen. Her inne finner du også det som sies å være Jean Calvins stol. I nærheten av katedralen ligger det to veldig gode museer som er verdt et besøk. Collections Baur med østasiatisk kunst og keramikk, samt Kunsthistorisk museum.

Place des Nations

Det store torget hvor mange internasjonale organisasjoner har sitt hovedkvarter. De fleste kontorbygningene er dessverre stengt for besøkende, men det europeiske FN-hovedkvarteret er åpent for allmennheten. Dette er himmelriket for alle som er interessert i politikk og statsvitenskap. Du kan velge å ta den timelange omvisningen på et av de femten offisielle FN-språkene. Place des Nations ligger cirka 1 km nord for togstasjonen.

Les Pâquis er en bydel øst for Rue du Mont-Blanc. I det flerkulturelle området kryr det av alt fra spanske tapasrestauranter til filippinske kafeer. Dette er et veldig livlig område som blir noe roligere jo lengre nord du beveger deg.

Fontenen Jet d’Eau

Superfontenen spruter 500 liter vann i sekundet 140 meter rett opp i luften med en fart på 200 kilometer i timen. Jet d’Eau er Genèves viktigste symbol, og du kan skimte den sør for Rhône ved Rive Gauche

Tog til Lausanne

Livlige, vakre Lausanne ligger bare en 35-50 minutters togreise fra Genève. Det sies et Lausanne er Sveits’ svar på San Francisco. Her finner du et rikt studentliv, spesielt på grunn av det prestisjetunge universitet. Her finner du også små pittoreske strøk, vakre promenadestrøk og landets beste fornøyelsestilbud etter Zürich.

Grand Théâtre, Place Neuve. Gjennomarbeidet program med klassisk musikk og opera.

Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Geneve 2 888 NOK     24 des. 4 jan.

Billige fly til Geneve

Karta över Geneve

Header
Subject
Body
Footer