Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Bydeler og områder i Paris

Paris

Paris deles av Seinen. Denne elven deler opp sentrum i to atskilte deler. Midt i elven ligger det også to små øyer.

Ile de la Cité
Her finner du noen av de mest kjente landemerkene: Notre Dame, den klassiske filmbroen Pont Neuf og La Conciergerie. Ile St-Louis er navnet
på naboøya i vest, og her finner du fantastisk arkitektur, smale og svingete gater, samt noen av Paris’ mest eksklusive boligstrøk. 

Høyre elvebredd

Her ligger det Paris som du ser på postkortene. Museer, palasser, brede bulevarder og sjarmerende Montmartres med alle sine trange smug.

Montmartre
Paris’ mest berømte kunstnerstrøk ligger på byens høyeste høydedrag.
mange kilometer nord for Louvre. Her finner du Sacré Coeur, torgmalere og turister, men det genuine skinner gjennom. En gang i tiden bodde Picasso i området.

Den sørlige elvebredden

Her bodde de store tenkerne Sartre, Camus og Rimbaud. Her ligger også universitetet Sorbonne og Paris’ mest kjente bygg – Eiffeltårnet.

Place de la Bastille har alltid fungert som en grense mellom den sprudlende bykjernen og ytterkantenes røffere miljøer. Torget markere begynnelsen på Rue Sant Antione, som så går over i Napoelons langstrakte Rue de Rivoli. Følg denne til endes ved Place
de la Concorde, og du har mye av Paris’ historie for dine føtter.

Les Halles ligger bortenfor Bastillen. Dette var tidligere et av byens største markeder, hvor man fikk kjøpt frukt, grønnsaker og andre næringsmidler. I 1969 ble markedet til forstaden Rungis, til manges store sorg. I stedet kom Forum des Halles, som ble fylt av butikker, hurtigmat og en av byens travleste metroknutepunkter.

Palais de Louvre og Jardin des Tuileries danner sammen bykjernens hjerne og lunge. Louvre har en grønn forlengelse gjennom Tuilerie-hagene mot Place de la Concorde.

Place de la Concorde er Paris’ største torg, og åpner hovedstaden. Perspektivet spenner fra Louvre i vest til Triumfbuen i øst, til Egl. De la Madeleine i
nord og Assemblée Nationale på motsatt side av Seinen. Place de la Concorde er fylt av historie. Det var her Marie Antoinette og Louis XVI møtte giljotinen.

Champs-elysee er Paris’ prangende paradegate. Den baner vei frem mot triumfbuen og Place Charles-de-Gaulle. Dette er stedet for de store nasjonale feiringene, for krigens slutt, fred og VM-triumfer i fotball. Her ligger de eksklusive butikkene på rekke og rad: Jean-Paul Gaultier, Chanel og Louis Vuitton er selvsagt representert, tillegg til flotte hoteller, elegante restauranter og de kjente nattklubbene Lido og Queen.


Eiffeltårnet og Hotel des Invalides er to av Paris’ mest imponerende byggeprosjekter. De ligger tvers over Seinen fra Place de la Concorde. Området heter offisielt sjuende arrondissement.

La Defense kan beskrives som Paris’ futuristiske Manhattan og ligger i storbyens
forstue. Over 100 000 mennesker jobber her, og 35 000 bor i skyskraperne. Innbyggerne har til og med fått en egen triumfbue.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Paris 1 469 NOK     12 jan. 14 jan.
Oslo Paris 1 866 NOK     28 feb. 3 mar.
Oslo Paris 2 040 NOK     12 jan. 14 jan.
Oslo Paris 2 474 NOK     29 mar. 31 mar.
Oslo Paris 3 282 NOK     7 des. 11 des.
Oslo Paris 3 389 NOK     22 des. 1 jan.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Bergen Paris 3 424 NOK     14 mar. 17 mar.

Billige fly til Paris

Karta över Paris

Header
Subject
Body
Footer