Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

San Francisco - den snille storbyen med småbypreg

San Francisco

San Francisco er ingen typisk amerikansk by. Her blandes gammelt og nytt, USA og Europa. Byen er en smeltedigel av kulturer og mennesker. Her finner du det utbredte homokvarteret og den store hippiekulturen. De store IT-selskapene i Silicon Valley og de berømte vingårdene i Napa Valley.

San Francisco ligger vakkert til på en halvøy omsluttet av det iskalde havet. Til solfylte og varme California å være gir disse omstendighetene byen et veldig spesielt klima. Om somrene kan det bli like varmt her som en varm norsk sommerdag, men i de resterende månedene av året så er klimaet rått og fuktig, og minner om været en septemberdag i Norge. Karakteristisk er også den melkehvite tåken som nå og da ligger i hele bukta og kjøler ned byen.

San Francisco har ikke bare et dramatisk klima, byen er også ekstremt kupert med bratte bakker som kaster seg ned mod havet. Her står alle bilene parkert med hjulene svingt inn mot fortauskanten. Og det gjelder å ikke glemme å ta på håndbrekket. Over de bratte bakkene tøffer de gamle trikkene. De, sammen med kanskje verdens mest kjente bro, Golden Gate bridge, er blitt byens kjennemerke. San Francisco er ikke bare bratte bakker, her finner du også flatere områder som er fine å spasere i.

I Golden Gate Park, som ikke ligger nær broen i det hele tatt, finner du vegetasjon fra hele verden. I hele parken er det en herlig duft av eukalyptus. Her ligger museene på rekke, og parken er perfekt for en piknik en varm kveld, bare ikke tåken siger inn over byen, selvfølgelig.

Til tross for at San Francisco er en storby i stor skala, bor det ikke flere enn 780 000 her. Grunnen til dette er byens beliggenhet ved havet som ikke gjør det mulig å ekspandere. Dette gir byen en varm og koselig følelse. San Francisco er den snille storbyen med småbypreg

Billige fly til San Francisco

Karta över San Francisco

Header
Subject
Body
Footer