Se og gjøre i San Francisco

San Francisco

Trikk til Fisherman´s Wharf. Som førstegangsbesøkende i byen er det et must å kjøre en av de karakteristiske trikkene. Bare de stolte førerne er en opplevelse i seg selv. Pass på og ta en tur ned til Fisherman´s Warf, et av San Franciscos mest populære turistområder. Mange elsker å besøke pir 39, der de mange sjøløvene ligger og koser seg i sola. Eller hvorfor ikke ta ferja ut til det verdensberømte fengselet Alcatraz, som ligger på en øy midt ute i bukten.

Golden Gate Bridge er en av verdens mest berømte broer og er San Franciscos største severdighet og landemerke. Vi har sett den vakre røde hengebroen på utallige postkort og ikke minst i mange filmer som er spilt inn i byen. Broen er vakrest når den melkehvite tåken ruller inn over byen og spøkelsesaktig omslutter det røde stålet.

Golden Gate Park
Byens største park. Perfekt for en piknik. Her ligger Japanese Teagarden og flere museer på rad og rekke som er vel verdt å besøke. Golden Gate Park ligger ikke i nærheten av den berømte broen, noe som iblant kan forvirre besøkende.

Twin Peaks, en fantastisk utsiktsplass over byen. Kom opp hit sent på kvelden når det er mørkt for å se hvordan lysene fra den pulserende byen funkler i natten.

Napa Valley
, en times biltur fra San Francisco ligger det berømte vindistriktet Napa Valley. Her arrangeres det gratis omvisning og vinsmaking. Et must for den vininteresserte. Noe av vinen som produseres her, kan kjøpes på Vinmonopolet hjemme i Norge.

Alamo Square, Hayes Street, ta en spasertur her og betrakt de viktorianske husene og byens vakre skyline samtidig. Herfra kan du så spasere videre til Haight Ashbury, et område der hippiekulturen fremdeles eksisterer. Her finner du mange spennende butikker og restauranter.

49-Mile Scenic Drive
Perfekt for deg som vil oppleve San Franciscos største severdigheter med bil. En tydelig skiltet vei som tar reisende gjennom de mest severdige kvartalene og utsiktspunktene som byen har å tilby. Du må regne med at denne turen tar en hel dag, for du bør også ha tid til å gå ut av bilen for å oppdage litt mer. Du kan begynne og avslutte kjøreturen der du måtte ønske. Hold utkikk etter skiltet 49-Mile Scenic Drive med en måke på. Du finner det helt sikkert knyttet til de største turistattraksjonene. Tut og kjør!

Turistkontoret finner du på Hallidie Plaza ved Market og Powell Street, tlf. 415-391 20 00.

Karta över San Francisco

Header
Subject
Body
Footer