Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Bydeler og områder i Barcelona

Barcelona

Barri gòtic
Gamlebyen i Barcelona er sanseløst vakker. Her finner du svingete gater torg med fontener, kirker og palass. Midt i alt dette ligger Barcelonas store katedral, som reiser seg mektig over hustakene. Her finner du også mengder av museer, barer og sjarmerende kafeer.

La Rambla er Barcelonas mest berømte gate, og den strekker seg fra Plaça de Catalunya gjennom gamlebyen mot havet. Dette promenadestrøket var opprinnelig et elveleie, men i dag er det Barcelonas mest turisttette bulevard, en pulserende gågate. Noen mener at den er magisk, andre mener at den er en turistfelle.

Raval er et område som ligger inneklemt mellom Avda Paral-lel og La Rambla. Raval betyr ”utenfor murene” på arabisk, og alt som tidligere ikke var ønsket i Barri Gòtic, havnet her, slik som slakterier, teglbruk og sykehus. I dag er øvre Raval trendy og rått. Her finner du mengder av barer og spennende restauranter.

Eixample
Her troner den berømte uferdige katedralen La Sagrada Famila av Gaudi og hyller den forvandlingen som bydelen har gått gjennom, og som har gitt den en plass på UNESCOs verdensarvliste. Du tar deg til Eixample via Plaça Catalunya og Passeig de Gràcia. Denne populære shopping-bulevarden er omgitt av Gaudis gatelykter, og er ofte blitt kalt verdens vakreste. Exiamples gater danner et rutenett, og det er lett å ta seg frem her som turist. 

Barceloneta var på 1800-tallet området som vende byen ryggen og rettet fokus mot havet. Her bodde fiskere og verftsarbeidere, og arbeideklassepreget er der fortsatt. Strandpromenaden er omgitt av palmer, og her finner du også en herlig sandstrand.

Villa Olímpica ble bygd til OL i 1992. Opprinnelig ble bydelen døpt til Nova Icària, men byttet navn før lekene begynte. Port Olímpic er omgitt av marina, barer og restauranter.

Gràcia kan sammenlignes med Stockholms Södermalm. Her finner du fremtidsrettet bebyggelse, samt små pittoreske torg. I dag bor det studenter, kunstnere og musikere i området. Gràcias bohemske preg blir definitivt sterkere i august og under ”festa major”. Da oppsøkes stedet av Barcelonas partysugne. Den største turistmagneten er ellers Gaudis Park Güell.

Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Barcelona 2 774 NOK     25 jan. 30 jan.
Oslo Barcelona 3 239 NOK     25 jan. 30 jan.
Oslo Barcelona 3 876 NOK     24 des. 29 des.
Oslo Barcelona 5 395 NOK     24 des. 29 des.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Stavanger Barcelona 2 015 NOK     14 mar. 20 mar.

Billige fly til Barcelona

Karta över Barcelona

Header
Subject
Body
Footer