Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Helsinki - en moderne kulturby

Helsinki

Helsinki, en by inspirert både av Russland, Sverige og kontinentet. Byen er liten, men både eksotisk og vakker.

En gang i tiden var Helsinki en fattig by, men dette ble endret da byen fikk arrangere sommer OL i 1952.  Helsinki var da den minste byen som noensinne hadde vært vertskap for et sommer-OL. På grunn av de olympiske lekene kunne innbyggerne i Helsinki for første gang gå på nattklubb, som hadde det passende navnet Sauna. Dette var også første gang man kunne kjøpe tyggegummi og Coca-Cola kunne kjøpes i butikkene. Restauranter og uteserveringer grodde opp som paddehatter, og byen blomstret opp på en måte man sjelden ser. OL var på mange måter veldig stort for innbyggerne i Helsinki.

Helsinki er en relativt liten by som du enkelt spaserer gjennom på et par timer. Du rekker også å se de fleste severdighetene og utforske de fleste barene og restaurantene. Mange av Helsinki’ severdigheter er attraksjoner som stammer fra den tiden da byen var russisk, andre er betydelig mer moderne. Et must ved et besøk i byen er den halvt underjordiske Tempelplassens kirke fra 1969. Andre severdigheter som er landemerker i byen, er domkirken og Havis Amanda-statuen.

Byen er i dag kjent for å være en moderne kulturby, og hvis du elsker å oppleve kultur, har virkelig kommet til rett sted. Her kan du fryde deg over kunstutstillinger, konserter, museer og teaterforestillinger. Helsinki har hele 70 museer.

Den beste tiden å besøke byen på er i vår- og sommermånedene. Da står parkene i blomst, og både uteserveringer og mennesker livner til. Benytt anledningen til en piknik i Brunnsparken eller kaffe på byens tradisjonsrike kafé Kappelli. Helsinki har også hele 22 badestrender, så hvorfor ikke benytte sjansen til å få deg en dupp dersom været tillater det?
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Helsinki 1 823 NOK     12 jan. 14 jan.
Oslo Helsinki 2 955 NOK     12 jan. 14 jan.

Billige fly til Helsinki

Karta över Helsinki

Header
Subject
Body
Footer