Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i Helsinki

Helsinki

Senatstorget/Senaatinori
Både torget og den berømte domkirken som ligger her, er tegnet av arkitekten Carl Ludvig Engel. Modellen for torget er St Petersburg, noe som har ført til at Senatstorget har vært med i utallige Hollywood-filmer, hvor det har spilt rollen som den russiske byen. Mitt på torget står tsar Alexander II som et symbol for Russlands innflytelse over Finland på 1800-tallet. På taket til domkirken står figurer av de tolv apostlene og skuer utover torget og Helsinki Universitets gulhvite hovedbygning, som også ligger her. Vis-à-vis universitetet ligger Stadsrådsborgen, der statsministeren bor.

Tempelplassens kirke / Temppeliaukio, Lutherinkatu 3. Halvt underjordisk kirke som er hugget ut av fjellet og er en av Helsinki største turistattraksjoner. Kirken er fra 1969 og har en grotteliknende atmosfære. I dag anvendes den ofte til gospelkonserter eller klassiske konserter. Hvis man løfter blikket, ser man hva som er årsaken til den gode akustikken – taket som består av 22 km kobbertråd.

Brønnparken/Kaivopuisto
Dette er innbyggernes grønne lunge om sommeren. Ta med deg en piknikkurv og et pledd, og nyt det grønne men du lytter til noen av utendørskonsertene som ofte blir holdt her. Sitter du ut mot vannet, vil du se hvordan finnene, i henhold til gamle tradisjoner kommer og vasker sine tepper for hånd i sjøen.

Uspenskijkatedralen, på Skatodden. Nordens største ortodokse kirke. Uspenskijkatedralen fra 1868 med sine "løkkupler" er like vakker på innsiden som på utsiden. Gå opp trappene og stig inn. Her møtes du av det store hvelvet som bæres oppe av de fire enorme granittsøylene, av røkelsesduft, tente lys og en flere meter høy altertavle som er rikt utsmykket.

Torget/Kauppatori
Ved havnen ligger torget, hvor du kan kjøpe fisk og suvenirer eller bare oppleve den boblende torghandelen, først og fremst på sommerstid. Ser du mot Esplanadparken, vil du se Ville Vallgrens havfruestatue Havis Amanda, et av de viktigste landemerkene i Helsinki.

Sveaborgs festning / Suomelinna
Et av Finlands mest betydningsfulle monumenter ligger et kvarters båttur fra torget. Sveaborg og området rundt ble i 1991 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den historisk viktige festningen er i dag komplettert med gallerier, museer og kafeer. Sommerstid er dette et yndet pikniksted for innbyggerne i Helsinki.

Kiasma, Mannerheiminaukio 2. Helsinki’ mest berømte museum. Her finner du et stor samling av samtidskunst av både finske og utenlandske kunstnere.

Turistinformasjonen ligger i Rihkamakatu 4, www.porvoo.fi.

Billige fly til Helsinki

Karta över Helsinki

Header
Subject
Body
Footer