København - Nordens mest moderne metropol

København

En gang i tiden var København mer som en søvnig, middels stor by. I dag er byen vidt kjent for sin design, arkitektur, fornøyelsesliv og shopping i verdensklasse. En moderne metropol langt oppe i Norden. Det nye København finner du først og fremst i bydelene Christianshavn, Vesterbro og Nörrebro, men det gamle, typisk danske finnes selvfølgelig også igjen her.

Ingen by er så sterkt forbundet med øl som København. I restaurantvrimmelen blant båter og fargerike husfasader i Nyhavn, strømmer øltørste folk til om sommeren og deler på plassen på uteserveringene. Ekstra godt er det å nyte en øl på et av de danske bryggeriene rett utenfor byen. Ved et besøk i byen må du også smake på de klassiske danske delikatessene smørrebrød eller rødpølse. Men København er ikke bare øl og pølse. Her finner du også en fantastisk arkitektur som du gjerne kan oppleve til fots mens du langsomt tusler gjennom byen. Innbyggerne i København har kongene Christian IV og Fredrik V å takke for flere av byens vakre slott, parker, fasader og veier.

Mitt i den levende byen ligger Tivoli, fornøyelsesparken som er danskene selv setter like stor pris på som turistene. I nærheten av Tivoli ligger Hovedbanegården (sentralbanestasjonen), som for de fleste turister er hovedinngangsporten til København.

Karta över København

Header
Subject
Body
Footer