Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Bydeler og områder

København

Tivoli og Rådhusplassen er store turistmål i København. Går du av toget på sentralbanestasjonen, er noe av det første du ser fornøyelsesparken Tivoli. Å besøke Tivoli er en ekte dansk opplevelse. Her kan du nyte en kald øl og noe godt å spise på en av alle restaurantene mens barna kjører karuseller. Sørøst for Tivoli ligger Ny Carlsberg Glyptotek. Hele området er en magnet for turister og kulminerer ved Rådhusplassen. Mange hoteller ligger i området rundt sentralbanestasjonen og Rådhusplassen, noe som er veldig praktisk for den som er turist i København. Rådhusplassen er også starten på Strøget, Københavns største handlegate. I andre enden av Strøget ligger Kongens Nytorv, en veldig vakker plass arkitektonisk.

Strøget, Københavns største handlegate, har beholdt sin sjarm, og i motsetning til Londons Oxford Street eller Paris Champs-Elysées så er ikke Strøget trafikkert, dette gjør at tempoet er betydelig roligere og det er mer behagelig å shoppe her. På Strøget finner du suvenirbutikker og varehus, kafeer og restauranter. Fra Strøget går det også mange interessante tverrgater, blant annet Kronprinsensgade, her ligger motebutikkene tett. I dette området ligger også Rundetårnet og den trendy Nansensgade.

Nyhavn er blitt en dansk institusjon. Populært, travelt og fargerikt ved Kongens Nytorvs nordøstlige hjørne. Nyhavn er område med nederlandsk kanalstil. Kanalen ble gravd i 1671-73 av soldater, og den gjorde det mulig for handelsskip å nå inn til Kongens Nytorv. I dag omgis bryggene av barer og kafeer, og her strømmer folk til på varme sommerkvelder. Om vinteren er det skøytebane her, til stor glede for alle som liker å gå på skøyter. På torget ligger Det Kongelige Teater.

Rosenborg, Slotsholmen og Christianhavn er hjertet av København og byens historiske sentrum. Det var her København ble grunnlagt for nesten tusen år siden. Slotsholmen er en øy, hvilket kan være lett å glemme da det går hele ni broer hit, samt en smal kanal. På Slottsholmen ligger Christianborg Slot, Folketinget, Det Kongelige Bibliotek og Thorvaldsens Museum. Ovenfor Slotsholmen ligger
renessanseslottet Rosenborg Slot, som er omgitt av severdigheter som Statens
Museum For Kunst og Botanisk Have. Christianshavn på den andre siden av vannet er et stille og rolig område. Her ligger de pittoreske bygningene med pastellfargede husfasader tett, og det store trekkplasteret for å besøke stedet har lenge vært fristaden Christiania, som ikke lengre eksisterer.

Fredriksstaden
Begir du deg nord for Nyhavn, føles det plutselig som at du befinner deg i Paris. Arkitekturen skifter nemlig dramatisk utseende, og det er akkurat som om du befinner deg i Paris brede gater. Fredriksstaden ble bygd på 1700-tallet av Fredrik V. Anledningen var å skape luksuriøse palass og bosteder for adelen og de nyrike. Her kan du se fantastisk arkitektur. Den mektige marmorkirken Fredrikskirke og Amalienborg Slot, dronningens bosted, viser at dette fremdeles er Københavns fineste område. Det er også i Fredriksbyen du finner den velkjente statuen Den lille havfrue. Den lille havfrue står ved Kastellet, men hun er veldig liten og vanskelig å oppdage.

Vesterbro og Fredriksberg er to bydeler som er motpoler til hverandre. Vesterbro har lenge vært et område der de billige barene ligger på rekke og rad, mens i Fredriksberg er et eksklusivt boligområde. I senere tid har nok Vesterbro blitt betydelig ”renere”, og i dag finner du her en mengde småbutikker og trendy barer. 

Nørrebro er akkurat som Vesterbro, et trendy, hipt sted uten at området virker for snobbete. Her er atmosfæren mer avslappet og hjemmekoselig. Du kommer til Nørrebro hvis du passerer de tre kunstige vannene Sankt Jørgens Sø, Peblinge Sø og Sortedams Sø.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo København 1 507 NOK     21 feb. 21 feb.
Oslo København 1 698 NOK     21 feb. 21 feb.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Bergen København 3 860 NOK     19 des. 27 des.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Stavanger København 2 895 NOK     9 des. 11 des.

Billige fly til København

Karta över København

Header
Subject
Body
Footer