Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i København

København

København er en by som tilbyr sine besøkende alt de kan ønske seg. Her finner du historiske bygninger, fantastisk arkitektur, verdensberømt kunst, vakre parker og en herlig blandning av mennesker. Dessuten er København en stor designmetropol.

DDC, Dansk Design Center, har som mål å fremme allmennhetens designkunnskap, samt markedsføre dansk design og danske designere. Her vises 1900-tallets største designere, som Georg Jensens, Arne Jacobsen og Poul Henningsen.

Rosenborg slott er et vakkert renessanseslott oppført av kong Christian IV på begynnelsen
av 1600-tallet. I tilknytning til slottet er det fantastisk park, Kongens Have, som er et
av de mest populære stedene for innbyggerne i Københavns når sola skinner. 24 av slottets rom er åpne for allmennheten. Slottet gjemmer også på noen uvurderlige skatter. I kjelleren bevares kronjuvelene. Øster Voldgade 4A, www.rosenborg-slot.dk. Åpent daglig
10-17. Inngang 65 danske kroner for voksne. Under 18 år: gratis.

Amalienborg slott

Her har den danske kongefamilien bodd siden år 1794. Amalienborg
er en spennende historisk bygning og det fineste eksemplet på rokokkoarkitektur i hele Danmark. Slottet består av 4 ulike palasser, som på utsiden ser like ut, men inni er de veldig ulike. Amalienborgs museum finner du i Christian VIII-palasset. Museet er en fortsettelse av de kongelige samlingene på Rosenborg Slot, og som besøkende får du tilgang til flere rom som tilhørte den kongelige familien Glücksborg. Tradisjonelt er det er det vaktskifte utenfor slottet hver dag klokken 12. Hvis dronning Margrethe er hjemme, flagges det på taket. www.ses.dk. Åpent daglig 10-16. Inngang 40 danske kr.

Zoologiske have ble grunnlagt i år 1859 og er en av verdens eldste dyrehager. Her finner du aper, elefanter, isbjørner, krokodiller og mange andre dyr. Roskildevej 32, www.zoo.dk. Åpent daglig 9-22 om sommeren. Inngang voksne: 100 danske kr. Barn: 60 danske kr.

Tivoli, en ganske liten, men veldig dekorert fornøyelsespark. Karusellene er ikke helt i samme klasse som de i de svenske fornøyelsesparkene Liseberg og Gröna Lund, men her er det en veldig koselig atmosfære som bør oppleves. Husk at maten er dyr på området. Vesterbrogade 3

Louisiana, et av verdens beste museer med moderne kunst. Alltid gode utstillinger, men selve museet i seg selv er verdt et besøk. Museets arkitektur, nærheten til havet og bøkeskogene er en opplevelse. Louisiana ligger ca 4 mil nord for København, men du tar deg enkelt hit med pendlertoget. Gammel Strandvej 13, Humlebæk, www.louisiana.dk.

Nyhavn er det vanligste motivet for København på postkort. Ikke reis fra byen uten å ha besøkt den lille havnen med fiskebåter, barer, fargeglade husfasader og en herlig blanding av dansker og turister.

Karen Blixen Museet
Huset der den myteomspunne og begavede fortelleren Karen Blixen bodde i sin ungdom og i sine siste år. Rungsted Strandvej 111, Rungsted, www.karen-blixen.dk

Det Kongelige Bibliotek / Den sorte diamanten.
Et arkitektonisk mesterverk som har fått kallenavnet "Den sorte diamant". Her finner du Nord-Europas største boksamling og et fotomuseum. Søren Kierkegaards Plads 1.

Carlsberg-bryggeriene, paradis for ølelskeren. Gratismoro. Rundtur i et ølkulturelt miljø, der også prøvesmakning inngår. Valby Langgade 1.

Turistinformasjonen ligger midt på Rådhusplassen. tlf. 337 306 20.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo København 630 NOK     17 mar. 19 mar.
Oslo København 982 NOK     25 feb. 28 feb.
Oslo København 1 136 NOK     13 apr. 17 apr.
Oslo København 1 136 NOK     17 mar. 19 mar.
Oslo København 1 136 NOK     23 feb. 27 feb.
Oslo København 1 136 NOK     10 mar. 12 mar.

Billige fly til København

Karta över København

Header
Subject
Body
Footer