Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

New York - byenes by

New York

”The Big Apple” er et herlig tverrsnitt av hele verden, av hudfarger, kulturer, dufter, mat og stiler. New York er verdensbyen fremfor noen og tilhører alle som føler seg hjemme der. Folk fra hele verden har kommet hit for å virkeliggjøre drømmene sine. Innvandringen har satt preg på hele bydeler, som Little Italy og Chinatown. New York er byenes by, en by uten grenser, hvor skyskraperne reiser seg opp mot skyene og tårner over vannet. Neon og blinkende lys lyser opp gater som aldri sover. Her er det noe for alle, uansett hva man er ute etter – det være seg musikk, museer eller shopping. Hard punk og klassisk opera. Børsmeglere og jetsett. Det var jazzmusikerne som på 1920-tallet døpte New York til ”The Big Apple”, ettersom å bli berømt i denne byen var den største frukten de kunne høste i karrieren. Dette føles like aktuelt i dag som den gang.

Ved utløpet til Hudson River vokter Frihetsgudinnen over byen og ønsker alle som kommer til New York, velkommen.

New York City består av de fem områdene Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens og Bronx. Her bor det over åtte millioner mennesker. De fleste turistene havner på Manhattan. Det er her de fleste severdighetene finnes. Øya Manhattan er over to mil lang og nesten fire kilometer bred.

Den beste måten å utforske Manhattan på er til fots. Spaser rundt og ta for deg bydel for bydel. Ingen deler er like; Greenwich Village med lave hus med blomsterkasser utenfor vinduene, Chelsea med alle sine gallerier, trendy SoHo, eller Upper East Side med luksusleiligheter og fornemme butikker. Hvis du mot formodning skulle bli lei av bylivet, finner du naturen like rundt hjørnet, i Central Park – byens lunge.

Du kan fly direkte fra Oslo til New York med eksempelvis Continental og SAS(fra 29. mars 2011). Estimert flytid er ca 8 timer.

Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Bergen New York 5 431 NOK     29 apr. 5 mai

Billige fly til New York

Karta över New York

Header
Subject
Body
Footer