Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i New York

New York

Times Square er åstedet for byens største nyttårsparty. New York i et nøtteskall. Denne turistmagneten bygges stadig om, og nye store plate- og sportsbutikker kommer til. Det er her følelsen av ”the city that never sleeps” er sterkest. Dette området, inkludert 42.St. har fått en enorm ansiktsløftning de siste årene. Like før teaterforestillingene begynner, koker hele området av folk og biler.

Central Park er en oase i byen med store gressplener, masse trær, en liten innsjø og skøytebane om vinteren. Om sommeren er det alltid morsomt å studere folkelivet her på søndager og kikke på ekshibisjonistene på rulleskøyter.

Metropolitan Museum of Art, The Met, er et gigantisk museum med tre millioner gjenstander i samlingene sine. Gå til den avdelingen som interesserer deg mest. Du rekker ikke å se alt.

Guggenheim Museum. Bygningen er i seg selv et spiralformet kunstverk med moderne og impresjonistiske verk. Museet er tegnet av Frank Lloyd Wright.

Gospel. Gå ikke glipp av den heftige gospelmusikken i hjertet av Harlem. Flere av baptistkirkene har egne sitteplasser for turister. Her er du velkommen om du så bare vil ta en liten titt.

Empire State Building. Var en gang i tiden verdens høyeste bygning. Ingen andre steder får du en så storslått utsikt over verdensmetropolen New York. Om natten er skyskraperen opplyst i ulike farger som skifter avhengig av dag og årstid.

Ground Zero
. Her stod en gang de mektige tårnene til World Trade Center. Bildene av flyene som krasjer inn i tårnene, kommer aldri til å forsvinne fra bevisstheten vår. Sett av litt tid til ettertanke her, og gjør som newyorkerne selv, kast deg ut i livet igjen.

Rockefeller Center er et mektig kompleks bestående av 19 bygninger. Om vinteren kan du gå på skøyter her og beundre det berømte, gigantiske juletreet. Rockefeller Center, mellom Fifth og Sixth Ave. og mellom 48th og 51st.

Ellis Island er et flott turmål hvis du er interessert i hvordan dine amerikanske slektninger kom til dette kontinentet. Ta båten fra Battery Park, men fortsett forbi Frihetsgudinnen til Ellis Island. Ellis Island Immigration Museum, www.ellisisland.com.

Frihetsgudinnen er kanskje New Yorks mest kjente landemerke. I 1885 ble den fraktet til New York i biter fra Frankrike, som ga denne grønnskimrende kobberdamen i vennegave. Ta Statue of Liberty Ferry, som går hvert 25. minutt fra Battery Park, søndre Manhattan. Kjøp billetter ved Castle Clinton, Battery Park.

Wall Street
. Tidligere pelsmarked, nå New York Stock Exchange. Børsen er stengt for besøkende, men folkemylderet i gaten er et skue.

Chinatown
. Ikke lenger den største kinesiske bosetningen i New York, men definitivt en uslåelig opplevelse. Duftene, grønnsakene, de levende sjøagurkene, skilpaddene og froskene – alt etter hvilken tid på året det er. McDonalds på kinesisk og telefonkiosker som minner om pagoder. Ikke gå glipp av Dim Sum Go Go, trivelig kinesisk kro en verden unna fire små retter. 5 East Broadway ved Chatham Square.

Greenwich Village Sjarmerende bohemstrøk med musikere og kunstnere, kafeer, romantiske restauranter og bruktbutikker. 

St John the Divine-katedralen er en av verdens største katedraler, og ble påbegynt i 1892. Den er ennå ikke ferdig. Her kan du også lytte til middelaldermusikk. St John the Divine, 1047 Amsterdam Ave / 112th St., www.stjohndivine.org.

Brooklyn Heights-promenaden Dette er den perfekte promenaden. Se ut over vannet, og du ser Manhattan, Verrazano-broen og Frihetsgudinnen. Du kommer deg hit via Montague Street i Brooklyn.

Williamsburg
. Et område som er totalt forvandlet. Fra slitent industriområde til trendy og ungt kunstnerstrøk. Dessverre har mange kunstnere blitt nødt til å flytte pga. de stigende utleieprisene. Ta t-banelinje L fra Union Square til Bedford Ave.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Bergen New York 5 431 NOK     29 apr. 5 mai

Billige fly til New York

Karta över New York

Header
Subject
Body
Footer