Reise rundt i New York

New York

Du opplever mest av byen ved å spasere rundt og utforske alle de unike bydelene, men iblant er du nødt til å reise lengre strekninger. Da er t-banen den raskeste måten. New York har et av verdens største og rimeligste t-banesystemer. Dessuten er det veldig rent og trygt. En enkelttur koster ca. 2 dollar, men skal du være i byen en stund, kan det være lurt å kjøpe dagskort eller ukekort. Du kan kjøpe ukekort eller klippekort for ti reiser i på stasjonene. Disse selges enten hos vaktene eller i automatene. Disse tar sedler eller bankkort.

Klikk her for å se et kart over New Yorks t-banesystem>>

Bussnettet er godt utbygd, og det finnes rikelig med taxier. Men disse tar litt lengre tid, særlig i rushtrafikken. Hva er mer typisk New York enn en gul taxi? Taxi er billig, og det går som regel kjapt utenom rushtiden.

Det kan virke skremmende å leie bil for å kjøre rundt, men det er ikke så vanskelig som man kanskje tror. Man må bare være litt ekstra oppmerksom. Dette gir deg muligheten til å komme deg til bydeler som ellers er vanskelige å nå, og du får raskt oversikt over byen.

Karta över New York

Header
Subject
Body
Footer