Reise rundt i Roma

Roma

Roma er en by med relativt liten bykjerne. Dette gjør at den er ypperlig å oppleve til fots. Hvis du vil ta deg lengre turer, kan du reise med sporvogn, buss, t-bane eller tog. Lokaltrafikken i Roma heter ATAC. Billettene gjelder på all lokaltrafikk uansett om det er COTRAL, MetRO eller Trambus som står for driften. Husk å kjøpe billett før du går om bord. Billetter kan kjøpes i ATAC-automater og aviskiosker. Billettene er gyldige i 75 minutter. Du kan også kjøpe dagskort. Da kan du reise ubegrenset på alle kommunale transportmidler. CIS er et ukekort som gjelder på buss og t-bane, inkl. linjene til Ostia. Dette ukekortet koster ca. 13 euro.

T-bane
Romas t-bane består av to linjer, linje A og B, som møtes under sentralstasjonen Termini. Linje A går fra Battistini via Repubblica og Vittorio E til Anagnina. Linje B starter i Rebibbia i nord og går via Tiburtina, Colosseo og Circo.
Massimo til Laurentina i sør.

For kart over Miamis Metrorail, klikk her. >>

Sporvogner
Sporvognene kjører først og fremst til forstedene. Hvis du skal reise fra Largo Argentina til Trastevere, er Linje 8 bra.

Taxi
Når du reiser med taxi i Roma, må du ta de hvitmalte drosjene som kjører med taksameter. Taksameteret skal alltid stå på null når reisen begynner. Byen er inndelt i to soner med to ulike takster for drosjereiser. Tariff 1 gjelder for reiser innenfor ringveien Grand Raccordo Anulare. Utenfor ringveien gjelder tariff 2, som er betydelig høyere. Unngå å kjøre svarte drosjer!

Taxi Cooperativa Samarcanda, www.samarcanda.it. Cosmos Radio Taxi, tlf. 06-881 77.

Leiebil
Hvis du vil ha friheten til å reise rundt i Roma og kanskje besøke andre steder i Italia, anbefaler vi at du leier en bil. Aldersgrensen for å leie bil i Italia er 21 år, og hos enkelte firmaer 23 år. Du kan også bestille leiebil hos supersaver.

Karta över Roma

Header
Subject
Body
Footer