Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i Roma

Roma

Huvudturistkontoret ligger i Via Parigi 5, tlf. 06-360 043 99.

Colosseum
Il Colosseo er den bygningen som mer enn noen annen er et symbol på Roma, og pryder mange postkort fra byen. Her er det en voldelig historie i veggene. Colosseum er det perfekte amfiteateret og prototypen til alle verdens stadioner. Keiser Vespasianus oppførte mesterverket i år 72, og bygget ble en suksess. Folk valfartet hit for å se gladiatorkamper, kriminelle bli revet i hjel av ville dyr og ville dyr rive i hjel hverandre. Piazza del Colosseo. Metro Colosseo. Åpent 09.00-19.30 om sommeren, 16.30 om vinteren. Billettkontoret stenger en time tidligere. Inngang: 8 euro.

Forum Romanum

Det antikke Roms politiske, kommersielle og religiøse sentrum som det tok 900 år å bygge. En broket blanding av tempelruiner og basilikaer. Magnifika Colosseum ligger her og var sentrum for romernes underholdning.

Pantheon
Da Roma opphørte som keiserby og i stedet ga seg kristendommen, middelalderen og barokken i vold, brukte de nye herrene gjenvinningsmetoden. Pantheon er en av de å bygninger fra antikken som ble bevart og som står der fremdeles. Tempelet ble gjort om til kirke og fikk dermed være i fred. Bronsedørene er kopier av originalene. Italias første konge, Vittorio Emanuele II, er begravd i kirken. Piazza della Rotonda, åpent man.-lør. 09.00-19.30, søn. 09.00-18.00, gratis inngang.

Peterskirken er en av verden mektigste bygninger og kanskje verdens vakreste kirke. Kirken ligger på Petersplassen. Torget holder symbolsk ut sine armer mot den katolske verden. Inne i selve katedralen finner du apostelen Peters grav og Michelangelos ”La Pieta”. I Peterskirken ligger også den franske dronning Kristina begravd. Basilika: åpen okt.-mars 07-18, apr.-sept. 070-19. Kuppel: okt.-mar. 08-16.45, apr.-sept. 08--17.45. Inngang: 4 euro.

Catacombe di san Callisto
Romas 3 mil lange underjordiske ganger. Mange av dem fra 400-tallet. Catacombe di San Callisto omfatter 20 km med tunneler og en halv million graver. Via Appia Antica 78, 110 og 126, www.catacombe.roma.it. Åpent man.-tirs., tors-søn. 08.30-12.00, 14.30-17.00. Stengt i februar Inngang: 5 euro.

Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell
Gjennom historien har det vist seg at paver har vært mektige samlere. Ikke mange kunstnere våget å stå imot et pavelig ønske om et kunstverk, og resultatet er en gigantisk samling gjenstander som er samlet fra 1500-tallet til 1800-tallet. Museumsbygningene er fylt av alt fra astronomi og kunst til egyptiske mumier. Inngangsbilletten til museet gjelder også til Det sixtinske kapellet, hvor Michelangelo fullførte verdens største takmaleri som om det skulle vært en hyllest til kuppelen utenfor. For å gjøre ferdig takmaleriet måtte kunstneren ligge på ryggen på et stillas i fem år. Resultatet er like svimlende som vakkert.

Piazza Navona
Romas vakreste torg. Ikke gå glipp av skulptøren og arkitekten Lorenzo Berninis store skulptur Fontana dei Quattro Fiumi.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Roma 3 091 NOK     8 mai 12 mai
Oslo Roma 7 072 NOK     8 mai 12 mai

Billige fly til Roma

Karta över Roma

Header
Subject
Body
Footer