Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Beste Asiablogg 2012

Travel blog awards

Vinner i kategorien Beste Asiablogg:
Asiaguiden.no

Hva betyr det for deg at bloggen din er blitt utnevnt til Beste Asiablogg?
Det betyr først og fremst at folk der ute setter pris på nettstedet. Det betyr at det er en positiv forbindelse mellom meg som avsender og leserne som mottakere. Og det er nettopp dette som er viktig for meg som blogger, nemlig at de som leser får noe ut av det jeg skriver. Dette gjør bloggingen meningsfull. Derfor gjør utnevnelsen meg glad, stolt og ikke minst motivert til å fortsette.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp reiser og Asia?
I 2005 hadde jeg min første reise til Asia, en to ukers chartertur til Thailand. Natur og kultur gjorde sterkt inntrykk. Som Helen Keller innså jeg at livet var en eventyrlig reise eller ingenting. Da jeg kom hjem sa jeg opp jobben og solgte alt jeg hadde, jeg simpelthen måtte tilbake til Asia. Jeg reiste rundt i Sørøst-Asia syv måneder (til pengene tok slutt). Opplevelsene hadde en transformerende effekt, jeg så verden med nye øyne og dette motiverte meg til å starte en blogg. Jeg tror trangen til å uttrykke fantastiske opplevelser er universell. Man bobler nesten over med en skikkelig god historie på lager, men med bloggplattformen kan man fritt dele opplevelsen med andre reiseinteresserte. I tillegg kan man med førstehåndsinformasjon gi reisetips og inspirasjon. Reisene til Asia ledet meg forøvrig inn på studien av sosialantropologi og i disse tider leverer jeg masteroppgave basert på feltarbeid i Thailand.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er det morsomste med å blogge om reiser og Asia?
Det som driver meg når jeg skriver er et ønske om å formidle både kunnskap om kultur og gode historier. Gjennom tekst, bilder og videoer ønsker jeg å ta leserne med på reisen. Forhåpentligvis forlater de også asiaguiden.no litt klokere enn da de kom. Det morsomste med å blogge om Asia er at reising i denne verdensdelen er så rik på varierte opplevelser. Hver dag kan fortone seg som et eventyr og man havner stadig i situasjoner det er verdt å skrive hjem om. Det er disse inntrykk som blir uttrykt i mine blogginnlegg. Når det er sagt ligger det mye glede i selve skriveprosessen, i utfordringen å konvertere faktiske opplevelser til ord. Å lage et blogginnlegg gir muligheten til å sette seg tilbake for å reflektere over opplevelsene og faktisk gjenoppleve dem i sitt indre.

Har du tips til andre som vil starte en Asiablogg?
For det første må du ha en historie å fortelle. Dette innebærer gjerne at man kaster trossene og forlater den trygge havnen. Jeg mener selvfølgelig ikke at alle innleggene trenger å være spektakulære eksotiske opplevelser. Observasjoner du gjør deg over en skål med nudler eller på en flytur kan bli hysterisk morsomme blogginnlegg. For det andre, og som Gandhi sier, gjør det av glede eller la være. Skriv med hjertet og lytt til din indre reisestemme. Skriv for at du liker å skrive. Del for at du liker å dele. Som ellers i livet burde motivasjonen ligge i selve aktiviteten og ikke i det å tjene penger. Da ligger forholdene best til rette for langsiktig blogging og gode resultater. Personlig setter jeg også pris på mange bilder. Til slutt, og det gjelder alle reisebloggere, vær bevisst på at bloggingen kan få konsekvenser for de stedene eller personene vi skriver om. Vi har derfor et moralsk ansvar. Tenk deg om før du trykker "publish". 

Hva er fremtidsplanene for bloggen?
Jeg jobber stadig med å utvikle mitt potensiale som skribent og fotograf. Ellers kommer jeg til å fortsette å presentere reiseopplevelser og kunnskap om lokal kultur gjennom store bilder og korte lettleste tekster. I tillegg skal jeg jobbe mer med videopresentasjoner av ulike reisemål og opplevelser i Asia. Kanskje blir det også noen kule konkurranser fremover.

Hvordan skal du feire seieren?
Tenker jeg lager et bedre måltid og investerer i en ekstra god rødvin. Også skal jeg sende takknemlige tanker til alle som gav meg sin stemme. Seieren er tross alt et resultat av deres handlinger.

Og til slutt - har du et morsomt minne som du vil fortelle om?
Jeg har vært på hellige steder, møtt hellige personer og deltatt på hellige seremonier. En gang hadde jeg audiens med en avatar av Adi Parasakthi, hinduismens mektigste gudinne inkarnert i en mannekropp. Jeg har hoppet utenfor skyskrapere og koset med tigre. Allikevel er det de små opplevelsene som er de største. Som å sitte i Darjeeling, drikke lokal te og se utover plantasjene. Som å lytte til thailandske taxisjåfører som deler sine komplekse livshistorier. Som å spise og drikke med nye venner. Som å sitte en natt i en nepalesisk fjellandsby å høre trommer og sang fra et hus i det fjerne. Som å jakte på fisk og frosk i en thailandsk risåker med glødende fakler. Som å observere ildfluer danse mot stjernehimmelen mens lyden av jungelen spiller sin mystiske melodi. Som å snorkle blant hai og millioner av småfisk mens solstrålene penetrerer overflaten. Som å diskutere politikk med bartendere i Sri Lanka. Som å sitte i Himalaya og høre de lokale heltene fortelle spøkelseshistorier. Som å stå på Tiger Hill og se solen stige opp fra horisonten mens hinduer messer mantraer i respekt for solguden. For meg er dette reisens fortryllelse og i disse små øyeblikkene får jeg merkelig nok alltid den samme stemmen i hodet mitt som sier:  "Frank, dette er livet. Det er nå du lever."

Best regards,

Frank Hansen

frankhansen.no

Besøk bloggen https://asiaguiden.no/

 


Header
Subject
Body
Footer