Beste fotoblogg 2012

Travel blog awards

Vinner i kategorien Beste fotoblogg:
Lynvingen Blogg

Hva betyr det for dere at bloggen deres er blitt utnevnt till Beste Fotoblogg?
Vi legger jo ned en del arbeid i å få bloggen så bra som mulig, det er derfor veldig artig å få bekreftet at arbeidet blir satt pris på! For oss er det veldig motiverende å få slike utnevnelser som dette.

Hvorfor begynte dere å blogge og hva var det som fikk dere til å velge å skrive om nettopp reiser?
Vi tar mye bilder og opplever mye som vi tror andre også finner interessant eller morsomt - bloggen gir oss en god mulighet til å formidle små og store opplevelser underveis. I tillegg er bloggen en god måte å dokumentere reisen vår på for oss selv; vi skriver om reisen vår underveis og har en slags ferdigskrevet historie allerede når vi kommer hjem.

Hva er det som driver dere når dere skriver? Hva er det morsomste med å blogge om reiser?
I hovedsak er det vel ønsket om å formidle interessante og fine opplevelser og inntrykk vi har hatt på tur, det er jo alltid større stas å kunne dele opplevelser med andre. I tillegg vil vi gjerne dele noen av de veldig mange bildene vi tar, slik at andre som er interessert også kan få glede av dem. Det morsomste med å blogge om resier er vel at vi stadig er på nye steder og får nye inntrykk som vi kan dele.

Har dere tips til andre som vil starte en fotoblogg?
- Det er ikke nødvendig å vente på at du skal ta et eller flere blinkskudd før du begynner - det er bare å legge ut bilder du synes er fine eller som har en interessant historie. Det setter en ekstra spiss på bildene at de har en liten historie knyttet til seg.
- Velg deg gjerne ut noen temaer som du har lyst til å fotografere og blogge om, på den måten er det lettere å finne motiver. Å være ute på reise er jo et tema i seg selv.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?
Det neste året vil bloggen være dedikert til sykkelturen vi er ute på, etter det vil den nok bli brukt i forbindelse med andre turer vi er på og fotoprosjekter som vi har.

Hvordan skal dere feire seieren?
Seieren blir kanskje feiret med en ekstra sjokolade når vi nå straks skal sykle over vårt til nå høyeste fjellpass (4700 moh) over til Bolivia - og et glass vin (etter at vi har kommet ned i lavlandet igjen).

Og til slutt - har dere et morsomt minne som dere vil fortelle om?
Det er mange små og morsomme historier underveis, men vi hadde nylig en som vi synes er litt fin. Vi hadde leid guide for å gå opp på Vulcan Lascar (5600 moh) på grensa til Bolivia. For å komme til foten av vulkanen måtte vi kjøre 5-6 mil på en særdeles dårlig kjerrevei, og rett før vi var framme knakk fjæra på ett av hjulopphengene foran. Turen opp til toppen gikk fint, men på tur ned slo en kombinasjon av ikke helt overstått matgforgiftning og stor høyde til for en av oss. Guiden vår var fortvilet over å ikke kunne hjelpe mer til samt å ikke kunne returnere med større fart enn 10-15 km/t med bilen. Selv om vi forsøkte å formidle at situasjonen ikke var så ille og at vi nok hadde vært med på verre før, så var han så oppsatt på å gjøre ting "bra" igjen at vi fikk en flaske meget fin vin (som han hadde fått i bursdagsgave) da vi kom ned. Dette var ikke nødvendigvis en "morsom" historie, men vi syntes den formidler litt av den holdningen og den vennligheten som vi møter underveis på vår ferd.  


 


Header
Subject
Body
Footer