Barer og nattklubber i Aten

Athen

Psyrra
Miaouli 19. Metro: Monastiraki. Knøttliten, original bar med rekvisitter fra 1950-tallet, og med et klientell som hovedsakelig består av studenter og unge, trendy mennesker.

Brettos
Kydathineon 41. Metro: Akropolis eller Syntagma. Kultbaren Brettos er også Atens eldste brenneri. Her drikker du en hjemmebrent ouzo i en rolig og mørk atmosfære. Eieren, Dimitros Bressos, tapper ouzoen direkte fra eikefatet. Bak baren står meterhøye hyller fylt med vakre, fargede flasker som er opplyst bakfra.

Lavabore
Fillelinon 25. Metro: Syntagma. Her er det litt røffere enn på de mest trendy klubbene i Aten. Halvparten turister, halvparten atenere i alle aldre. Du behøver ikke pynte deg for å komme inn her. Lavabore er en av de få stedene i Plaka som har diskotek. Stenger kl. 5 om morgenen. Drink inngår i inngangspengene.

Perivoli TO´uranou

Lysikratous 19. Metro: Monastiraki. Rembetikaklubb midt i turiststrøket. Rembetika er gresk folkemusikk, ofte med bluesliknende tema.

Underground Rock Club Café
Metaxa 21. Metro: Omonia, er en ganske frisk musikkklubb/bar med tregulv og murvegger. Ut av høyttalerne dundrer blant annet Nirvana og U2.

Ta Tria
Gourounakia, Skoufa 73. Metro: Panepistimio. Kafé, bar og nattklubb i ett. Her møter du det elegante Aten: hvite skinnsofaer, rosa vegger, hvitt tregolv og blanke glassbord. Her kan du bare ta en kopp kaffe, en øl eller spise middag. Og om kveldene er det nattklubb med dans i kjelleren.

Plusmatic

Vouliagmenis Avenue 268, sporvogn fra Syntagma, www.plusmatic.info. Klubb som drives av folkene bak de klassiske og velkjente Aten-klubbene Plus Soda og U-Matic. Spiller mest techno, trance og electro. Mange internasjonalt kjente DJ-er.

Karta över Athen

Header
Subject
Body
Footer