Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i Aten

Athen

Det arkeologiske nasjonalmuseet
Når det gjelder antikken, er det arkeologiske museet i Aten et av verdens beste. Det arkeologiske nasjonalmuseet åpnet allerede i 1891, men gjennomgikk en stor renovering på 1990-tallet. Det ble utvidet med ytterligere en bygning til OL i 2004.

Akropolis
Akropolisklippen ruver 150 meter over havet. Hovedtempelet Parthenon er tilegnet gudinnen Atena.

Dionysosteateret

I dette amfiteateret, som er hugget ut av Akropolisbergets sørside, ble det greske dramaet født.

Herodes Atticus Odeon

Dette var den viktigste kulturelle arenaen under romernes tid i Aten. Ligger vest for Dionysosteateret.

Atens Agora
Dette var det antikke Atens sentrum. Her fantes det markeder, domstoler, teatre og skoler. He ble det utført religiøse ritualer, og det ble holdt politiske møter her. I dag ser det mest ut som en dårlig vedlikeholdt grusfotballbane med noen få rester etter bygninger i kantene.

Mitropolis
Atens katedral, som heter Mitropolis på gresk, er sete for den gresk-ortodokse erkebiskopen. Katedralen inneholder mange helgenbilder og relikvier som gresk-ortodokse besøkende kommer for å kysse og vise sin ærbødighet overfor.

Det panatenske stadionet ble bygget av Lykourgos i år 330-329 f.Kr. På 100-tallet e.Kr. ble stadionet oppgradert av romerne. Det fikk sitteplasser i marmor og ble brukt ved seremonier og blodige kamper mellom ville dyr. Stadionet som ligger her i dag, er en kopi fra 1890-tallet.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Athen 3 154 NOK     6 feb. 11 feb.

Billige fly til Athen

Karta över Athen

Header
Subject
Body
Footer