Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Bydeler og områder i Aten

Athen

Syntagma er det moderne Atens midtpunkt. ”Syntagma” betyr ”Grunnlovstorget”. Ved siden av torget ligger praktfulle Hotel Grande Bretagne og parlamentet, som opprinnelig var Hellas’ kongelige slott Den ukjente soldats grav bevoktes av elitesoldater. I området rundt Syntagma ligger reisebyråer, banker, dyrere kafeer, bussholdeplasser, postkontor og turistinformasjon. Under torget ligger en t-banestasjon for to av Atens nye t-banelinjer.

Mellom Omonia og Syntagma går tre sterkt trafikkerte bulevarder parallelt med hverandre: Akadimias, Leof Elef Venizelou (som også kalles Panepistimiou) og Stadiou. Bilene kjører opp og ned bulevardene fra tidlig morgen til midnatt. Enkelte restauranter her er åpne hele døgnet. Det er ikke Atens mest sjarmerende område, men det finnes vakre bygninger her også. På Leof Elef Venizeloug ligger den Atenske trilogien, som består av universitetet (bygd i 1839-50, vitenskapsakademiet (bygd i 1859-87) og nasjonalbiblioteket (bygd i 1885-91).

Mellom Syntagma og Omonia Finnes også Atens travleste handlestrøk, Ermou. Her er det en gågate med alle store internasjonale varemerkene. Her kan du først og fremst få kjøpt alt av klær og sko.

Plaka,
Atens mest populære turistområde ble påbegynt på 1400-tallet. Her slynger gatene seg som i en labyrint, og smugene er fylt av suvenirbutikker, vertshus, restauranter, barer og nattklubber. De fleste turistene trekker til gågatene Kydhathinen og Adrianou og området rundt torget Platia Filomousou og Platia Agoras.

Anafiotika. Ovenfor Plaka, ved foten av Akropolis, ligger Anafiotika. Her ligger det små hvite, pittoreske hus i ekte bystil à la Anafi. Anafiotika er en by midt i storbyen med kunstneratelierer, små bolighus, urteduftende planter – og med en fantastisk utsikt over den moderne byen og Lycabettus.

Monastiki
er et nabolag som er sentrum for sju travle basargater og et lite torg med t-banestasjon. Her finner du tradisjonelle kafeer, en del nye barer og Atens antikke marked, Agora. Her møtes Europa og Asia, og skaper en herlig flerkulturell atmosfære. Det føles mer som om du har landet i Midtøsten enn i Europa.

Psyrri er en morsom utrendy og levende bydel på dagen, men forvandles til et trendy utelivsstrøk på kveldene. Da møtes du av designbarer med dansegulv, barer med eksentrisk innredning, jazzklubber og store diskotek.

Gazi. For lenge siden var dette et arbeiderstrøk hvor folk både jobbet i industribyggene og bodde. I dag er det et kultursenter med gallerier, teaterscener, konsertlokaler og et museum tilegnet den greske operasangeren Maria Callas. Den nye t-banestasjonen Kerameikos har gitt gatene nytt liv. I en rekke barer spiller landets heteste DJ-er, og byens mest trendy befolkning spiser, drikker og fester natten lang.

Exarhia er Atens studentstrøk. Her er det en intellektuell, kunstnerlig og avslappende stemning. Bokkafeer, mengder av kafeer, musikklubber og restauranter stuet sammen i små, trivelige gater. Her samles studenter og unge atenere. De diskuterer, drikker kaffe og hører på musikk.

Kolonaki
er Atens svar på Frogner. Her finner du de dyreste og mest elegante kafeene, handlegaten Skoufa, hvor merkebutikkene ligger tett, de mest eksklusive kunstgalleriene, og vakre Lycabettus, som er Atens høyeste ås. Dit går det en gangsti. Du kan også ta kabelbanen.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Athen 3 154 NOK     6 feb. 11 feb.

Billige fly til Athen

Karta över Athen

Header
Subject
Body
Footer