Shopping i Aten

Athen

Kolonaki er Atens mest trendy butikkområde. Her er det rikelig med merkebutikker. I tillegg finner du en mengde kafeer og barer hvor du kan ta en pause fra shoppingen og bare betrakte folkelivet. Her får du hovedsakelig kjøpt klær og sko. Gå fra Platia Kolonaki og spaser videre gjennom parallellgatene Skoufa og Tsakalof mot nordvest. Her finner du merkebutikker som Sisley, Diesel, Benetton, Guess, og billigere butikker som Zara og Accessorize. Men her finner du også mange små, spennende og dyre konseptbutikker. Metro: Syntagma eller Panepistimio.

Ermou er Atens svar på Londons Oxford Street. Hit bør du dra dersom du vil handle klær, sko og aksessoarer. Her ligger de fleste store europeiske merkebutikkene og varehusene: Zara, Accessorize, Lacoste, Marks & Spencer, Mango, Mary Lides, Hondos Center med flere. Metro: Monastiraki eller Syntagma.

Monastiraki minner om Tyrkias, Nord-Afrikas og Midtøstens basarer. I gågaten Ifestou, som begynner ved Platia Monastiraki, er det konstant liv og røre. Her prutes det over en lav sko, og folkelivet syder. Her kan du handle billige klær, t-skjorter, fotballdrakter, sko, støvler, brukte møbler solbriller, vannpiper og mye mer. Mitt i vrimmelen finner du flere gode tradisjonelle greske kafeer og gatekjøkkener med gyros og kebab.

Central Market er Atens torghall. Dette er himmelriket for matelskere. Selve torghallen har en stor avdelning for kjøtt og en for fisk. Selv om du ikke handler noe her, så er det en opplevelse å spasere gjennom torghallen og nyte inntrykkene. Det er som å reise tilbake i tiden. Metro: Omonia eller Monastiraki. Torghallen ligger i Athinasgaten mellom Omonia og Monastiraki.

Monastiraki. Området er fullt av butikker med antikviteter og brukskunst av alle slag. Loppemarked hver søndag.

Plaka. Gamlebyen. Tradisjonelt håndverk med sølv, skinn og keramikk.

Karta över Athen

Header
Subject
Body
Footer