Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Reise rundt i Aten

Athen

Båt
Havnebyen Pireus er sentrum for all ferjetrafikk i Egeerhavet. Herfra kan du utforske den greske øyverdenen. Det finnes et utall konkurrerende selskaper, og rutetabellene endres ofte, til og med flere ganger i løpet av en sesong.
Du kan velge mellom å reise med hurtigbåt og ordinære ferjer. Hurtigbåtene er dobbelt så raske og dobbelt så dyre som de ordinære ferjene.
Ute på øyene er avgangstidene og destinasjonen ofte skrevet på svarte tavler utenfor salgskontorene – et tegn på at avgangstidene stadig endres. Billetter kjøper du på billettkontorer i Aten eller Pireus. Det er ikke nødvendig å bestille billetter i forveien.

Tog
For deg som vil reise mer miljøvennlig, er tog et godt alternativ. Den billigste måten å reise fra Norge til Aten med tog på er å kjøpe en interrailbillett.

Reise rundt i Aten

I forbindelse med OL i 2004 ble kollektivtrafikken oppgradert, det er derfor nå enkelt å reise rundt i Aten. Det er bygd en ny t-bane, som er ren, sikker og effektiv. Dessuten går det en moderne hurtigsporvogn mellom Syntagma i sentrum av Aten, Faliro og Glyfada og Vouliagmenis på Atens riviera. Nye veier mellom sentrum, flyplassen og Pireus har gjort reisene mellom disse stedene både kjappere og smidigere enn for noen år siden.

T-banen har tre ulike linjer, og Syntagma er hovedstasjonen.

Klikk her for kart over Atens t-banesystem>>

Buss
Du kan reise med vanlig buss eller el-busser. Billetter kjøper du i avis- eller billettkiosker. Billetten stemples på bussen. På turistkontorene får du gratis busskart over alle byens linjer.

Taxi
Atens taxisjåfører har dårlig rykte siden de er kjent for å lure turistene og ikke ville kjøre deg dit du vil. Aksepter aldri fast pris, krev at sjåfører setter på taksameteret. Om du får høre at taksameteret er ”ødelagt”, ta en annen taxi. Forutsett at du ikke blir lurt, så er taxi veldig billig i Aten. En taxireise innenfor bygrensen koster 3-4 euro, og de drøyt 3 milene fra sentrum til flyplassen koster ikke mer enn 16-20 euro.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Athen 2 543 NOK     12 apr. 14 apr.
Oslo Athen 4 048 NOK     12 apr. 14 apr.
Oslo Athen 4 368 NOK     26 jun. 17 jul.
Oslo Athen 4 972 NOK     28 jun. 6 jul.
Oslo Athen 5 628 NOK     26 jun. 17 jul.
Oslo Athen 5 675 NOK     28 jun. 6 jul.

Billige fly til Athen

Karta över Athen

Header
Subject
Body
Footer