Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Bydeler og områder i Istanbul

Istanbul

Det europeiske Istanbul

I denne delen av byen finner du alle de store severdighetene. Her finner du de mest fantastiske moskeene, Hagia Sofia, Topkapi-palasset, den store basaren, de fleste museene, handlegaten Istiklal og sentrum rundt Taksim-torget. Her ligger også de fleste hotellene.

Sultanahmet er byens mest livlige turiststrøk. Her ligger alle reisebyråene og budsjetthotellene, og de store severdighetene Topkapi-palasset, den blå moskeen og Hagia Sofia ligger i nærheten.

Eminönu har det mest yrende folkelivet i Isanbul. Her stråler Bosporos’ vann om kapp med Det gylne hornet og Marmarasjøen. Båter, drosjer og trikker møtes i et ordnet kaos. Her finner du også moskeen Yeni Cami, den egyptiske basaren og jernbanestasjonen Sirkeci, som tidigere var endestasjonen for Orientekspressen fra Europa.

Beyoglu, det gamle Pera er lokalisert høyt over Det gylne hornet. Et område med mengder av butikker, gallerier og koselige restauranter. Her ligger også det klassiske hotellet Pera Palace, hvor Agathe Christie påbegynte ”Mordet på Orientekspressen”.

Istikal er Istanbuls største handle- og paradegate. Den ligger i den europeiske delen av byen. Her er alle de fine butikkene, klubbene, restaurantene, barene, kafeene og kinoene. Ved Balik Pazari gjemmer restaurantområdet Nevizade sokak seg og skjuler byens beste smårestauranter. Lenger bort munner Istiklal ut i Taksim-torget.

Taksim er Istanbuls sentrum, men er stivbeint og ganske kjedelig. Rundt Taksim-torget ligger det flere store hoteller, samt Atatürk Kültür Merkezi, hvor det holdes konserter. Dette er utgangspunktet for mange busslinjer, samt den nye t-banen til Levent. Tvergaten Siraselviler viser veien til det området i byen med størst tetthet av barer- og nattklubber.

Det gylne hornet, også kalt Haliç på tyrisk, er Bosporos’ lengste bukt. På den sørlige siden ligger Balat og Fener. Noen av bykjernens eldste og mest interessante områder.

Det asiatiske Istanbul

Her bor millioner av menneske, og bebyggelsen strekker seg milevis langs Marmarasjøen. Dette er det mer hverdagslige Istanbul, og bydelen er relativt ny. Ganske anonymt og ikke mye å se for turister.

Kadikö er det største og mest høylydte området på den asiatiske siden. Rundt havnen finner du flere restauranter og hoteller, butikker og et stort matmarked.

Moda er et velstående villaområde som hviler på Istanbuls eldste bebyggelse, lokalisert ved Marmarasjøen. Her finner du masse spennende restauranter, barer og kafeer. Du kan ta trikken hit fra havnen i Kadikøy.

Prinsøyene
Ni grønne koralløyer som ligger ute i Marmarasjøen. Herfra kan du se byen, men ikke høre den. Dette er et rolig og behagelig sted for deg som behøver en liten pause. Her er det ingen drosjer eller busser som tuter. Her kommer man seg frem med hest og vogn. Her finner du også morsomme trepalasser og villaer, pinjeskoger, klostre, høyder og strender.

Bosporos er det blågrønne vannet som skiller Europa fra Asia, men forener Svarthavet med Marmarasjøen og til slutt Middelhavet. Langs det tre mil lange sundet ligger en rekke bydeler og byer med vakre villaer.

Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Istanbul 1 909 NOK     27 jan. 3 feb.
Oslo Istanbul 1 988 NOK     24 jan. 31 jan.
Oslo Istanbul 2 016 NOK     19 jan. 26 jan.
Oslo Istanbul 2 140 NOK     20 jan. 27 jan.
Oslo Istanbul 2 280 NOK     24 jan. 31 jan.
Oslo Istanbul 2 776 NOK     27 jan. 3 feb.

Billige fly til Istanbul

Karta över Istanbul

Header
Subject
Body
Footer