Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i Istanbul

Istanbul

Turistinformasjonen ligger mellom Hagia Sofia og den blå moskeen i Sultanahmet.

Topkapi-palasset var i mange århundrer det ottomanske imperiets pulserende hjerte. Palasset er så stort at det rommet en by i byen. Her bodde det 5000 mennesker, konkubiner og tjenere. Her er Harem, sultanens lekekammer, og skattekammeret
med verdens femte største diamant. Kom tidlig før køene rekker å blir altfor lange. Bare et begrenset antall mennesker slippes inn i Harem. Kjøp billetter så fort du har mulighet. Trikkeholdeplass: Sultanahmet. Topkapi-palasset er åpent 09-18. Stengt
tirs. Harem: 10.-16. Entré: ca. 80 kroner. Vil du besøke skattekammeret og Harem koster det dobbelt så mye, dvs. 160 kroner.

Hagia Sofia
Dette var en gang i tiden verdens største kirke og senere moské. I dag er den mektige bygningen museum. Et 1500 år gammelt arkitektonisk mesterverk med bysantinske fresker og en gigantisk kuppel.

Yerebatan Saray, det synkende palasset. Underjordisk vannsisterne med nedgang nær Hagia Sofia. Vakre søyler, dryppende vann og fisker. Iblant holdes det klassiske strykekonserter her. Trikkeholdeplass: Sultanahmet.

Cagaloglu Hamami

Svært vakkert tyrkisk bad, hvor det har dryppet og dampet i over 300 år. Kuppel i taket, varm marmor på gulv og vegger. For omtrent hundre kroner får du en kongelig behandling. Du blir skrubbet, får massasje og en kopp eplete. Ikke gå glipp av dette! Følg Yerebatan Caddesi i knappe ti minutter fra Hagia Sofia.

Den blå moskeen, i Sultanahmet, utfordrer Hagia Sofia i all sin skjønnhet. Bare en liten flekk med gress og en fontene skiller de to gigantene. Den blå moskeen er drøye 1000 år yngre enn sin rival. Den stod ferdig på 1600-tallet og ga byens innbyggere håp. Moskeen er den
eneste i Istanbul som er omringet av seks minareter. Moskeen har fått sitt navn av det blåe, elegante Iznik-flisene som pryder bygningen. Trikkeholdeplass: Sultanahmet. Fri entré.

Museet for tyrkisk og islamsk kunst

Her inne finner du verdens fremste samlinger av islamsk kunst. Gå heller ikke glipp av den etnografiske avdelningen og den koselige kafeen. Ligger omtrent vis-à-vis den Blå Moskén. Åpent 09.00-16.30/17.00. Mandag stengt. Entré: 20 kroner.

Eyüpmoskén
Vakkert moskékompleks ved Det gylne hornet, som er det helligste muslimske kultstedet i Europa. Muhammeds fanebærer Eyüp Ensari ligger begravd her. Avslutt gjerne med et besøk på Pierre Lotis Café, som ligger like i nærheten.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Istanbul 1 629 NOK     24 mar. 21 apr.
Oslo Istanbul 2 039 NOK     26 mar. 21 apr.
Oslo Istanbul 2 179 NOK     30 mar. 8 apr.
Oslo Istanbul 2 188 NOK     25 mai 28 mai
Oslo Istanbul 2 193 NOK     25 feb. 3 mar.
Oslo Istanbul 3 067 NOK     7 mar. 14 mar.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Bergen Istanbul 2 890 NOK     16 feb. 1 mar.

Billige fly til Istanbul

Karta över Istanbul

Header
Subject
Body
Footer