Reise rundt i Istanbul

Istanbul

Akbil gir 20 % rabatt på Istanbuls kollektivtrafikk. Du får en liten sølvaktig pollett som er festet i en plastremse. Polletten lades med et visst antall reiser og gjelder på all kollektivtrafikk som f.eks. båt, buss, t-bane og trikk. Det praktiske er at flere personer kan reise på en og samme pollett. Trykk da bare polletten to ganger mot
registreringsautomaten i stedet for en.

Buss

Busslinjene går hulter til bulter om hverandre i storbyområdet, og også langs Bosporos og til svartehavskysten. Både destinasjon og nummer står bussene og holdeplassene. De viktigste stasjonene for lokalbussene finner du noen hundre meter vest for Eminönu (langs Det gylne hornet), ved Taksim-torget og i forbindelse med båtene ved Besiktas,
Üsküdar og Kadiköy. Skal du reise med buss fra busselskapet IETT, må du kjøpe billett i forveien. Disse koster ca. fire kroner og selges i selskapets hvite kiosker eller i aviskiosker. På busser som tilhører Özel Halk Otobusu kjøper du billett om bord.

T-bane
Istanbul har nylig fått en ny t-bane, som er i ferd med å bli utbygd. Den har to linjer. Den ene går fra flyplassen til Aksaray via busstasjonen Esenler. Den andre linjen går fra Taksim-torget nord for Levent. Den gamle Tünel fra 1875 finnes fortsatt, og med denne kan du komme opp bakken fra Karaköy til Istiklal.
For å se kart over Istanbuls t-banesystem, klikk her. >>

Båt
Den beste og mest behaglige måten komme seg fram i Istanbul på er med båtene. Fra Eminönu, midt i byen på den europeiske siden, går det båter langs Det gylne hornet og Bosporos og til Kadiköy på den asiatiske siden.

Karta över Istanbul

Header
Subject
Body
Footer