Madrid - varme dager og sene netter

Madrid

Spanias hovedstad Madrid er en livsglad by full av lidenskap og varme. Det at spanjolene er sent oppe om kveldene, er velkjent, men i Madrid er nattelivet ekstra utbredt. Her foregår det sosiale livet for det meste til dels utendørs på barer og kafeer, og i løpet av en kveld på byen pleier det å bli mange stopp på ulike barer, og flere og flere slutter seg til gjengen. En gang utpå morkenkvisten avsluttes festlighetene, gjerne med en felles frokost.

Madrid er byen som har noe for alle. For den kunstinteresserte anbefaler vi Centro de Arte Reina Sofía eller en tur til Prado-museets verdensberømte kunstsamlinger. Matelskeren kan utforske det fantastiske spanske kjøkkenet med sin safranduftende paella, avkjølte sangria eller klassisk tapas. For den danseinteresserte finnes det flamencooppvisninger, og for den som er glad i å shoppe, finnes det et enormt utvalg av vesker og sko, som er noe av det som kjennetegner  Spania. Ta en spasertur langs Calle Preciados, Madrids største handlegate. Dersom du ønsker å være litt i fred, kan du leie en liten robåt og begi deg ut på den kunstige sjøen i Parque del Retiros.

Det naturlige utgangspunktet for en rundtur i byen er Puerta del Sol. Dette er en metrostasjon, et torg og et veikryss i ett. I nærheten ligger middelaldertorgene Santa Ana og Plaza Mayor og slottet Palacio Real. I motsatt retningen ligger Paseo del Prado.

Madrid har en del problemer med lommetjuver. Se spesielt opp for lommetjuver på markedet El Rastro, ved store turistattraksjoner, på metroen og i parkene.

Karta över Madrid

Header
Subject
Body
Footer