Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Se og gjøre i Madrid

Madrid

Museo del Prado
Paseo del Prado, http://museoprado.mcu.es. Museo del Prado er et av verdens fremste museer og har den største spanske kunstsamlingen, med malerier av blant annet Goya, Greco og Velázquez. Museet ligger nær Thyssen-Bornemisza. Åpent tirs.-søn. 9-20.

Centro de Arte Reina Sofía
Calle Santa Isabel 52, www.museoreinasofia.es. Dette er også en verdenskjent kunstsamling, med blant annet et av Picassos mest kjente malerier; skildringen av den tyske bombingen av byen Guernica. Her henger det også malerier av Dalí, Miró og Gonzalés. Åpent man.-lør. 10-21, søn. 10-14.30. Gratis lørdag ettermiddag og søndager.

Museet Thyssen Bornemisza
Paseo del Prado 8, www.museothyssen.org. Kunst fra 1300-tallet og utover, med blant annet verk av Goya, van Gogh og Picasso. I begynnelsen var dette en privat samling, derav museets navn. Åpent tirs.-søn. 10-19.

Plaza Mayor
Et stort rektangulært torg omgitt av vakre fasader med malerier, ornamenter og tak. Torget har en historisk betydning for Madrid. En stor del av Madrids offentlige liv, som henrettelser, tyrefekting og parader, har funnet sted her.

Parque del Retiro
Vakker park med vegetasjon og gammel arkitektur i vakkert samspill. Her finner du også en kunstig sjø hvor du kan ta en tur med robåt, eller dra hit en helg og se gateartistene opptre.

Palacio Real

Calle de Bailén, www.patrimonionacional.es. Utsmykninger, marmor, gull og fløyel. Her mangler det ikke noe kongelig. Et slott som ble bygget for å overgå alle andre slott i Europa. Palalacio Real har cirka 3000 rom, og 50 av disse er åpne for turister.

Stor turistinformasjon, Oficina de turismo, på Plaza Mayor 3, Los Austrias. Metro: Sol, tlf. 91-588 16 36.

Billige fly til Madrid

Karta över Madrid

Header
Subject
Body
Footer