Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Praha - en av Europas vakreste byer

Praha

Praha ligger midt i Europa. Byen er sammen med resten av Tsjekkia en avspeiling av Europas sjel. Ingen kan si imot hvis man påstår at Praha er en av Europas absolutt vakreste byer, og også en av de best bevarte hovedstedene. På åsene som omkranser elven Moldau, ligger hus fra en rekke tidsepoker tett. Her kjemper bygninger i gotisk stil, rokokko-, renessanse-, og jugendstil om oppmerksomheten.

Ettersom Praha er en liten hovedstad, egner deg seg utmerket til å utforskes til fots. Du kan spasere stort sett overalt, og ingen avstander føles for lange. Praha er delt inn i en gammel og en ny del. Ved Moldaus østre bredd ligger Stare Mesto (den gamle delen), Nove Mesto (den nye delen) og Zozkov. Å besøke gamlebyen er som å tre inn i et eventyr. De karamellfargede fasadene og de mørke smugene strekker seg mot torget Starometske Namesti, der det mektige astronomiske uret er.

I Nove Mesto (den nye delen) strekker brede avenyer seg utover, og luksuriøse fasader og eksklusive butikker viser at dette er byens økonomiske hjerte. Tilbake ved Moldau igjen møter du Prags landemerke, Karlsbroen. To mørke tårn strekker seg mot himmelen, og følelsen av tidløshet er påtakelig. Rett over vannet reiser slottsklippen Hradcanys seg med mektige katedralspir, tårn og tinder. Her ligger også Mala Strana med sine slitte brosteiner, fasader i myke, lyse pasteller og barokkirker.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Praha 2 702 NOK     25 mai 29 mai
Oslo Praha 3 547 NOK     25 mai 29 mai

Billige fly til Praha

Karta över Praha

Header
Subject
Body
Footer