Se og gjøre i Praha

Praha

Pragborgen sies å være verdens største middelalderslott og må oppleves under et besøk i byen. Bli imponert av den mektige St. Veits-katedralen og fortsett så videre til selve borgen. Her startet den 30 år lange krigen komisk nok med en dytt ned mot slottets gjøsselhaug. Du må heller ikke gå glipp av gullsmedgaten Zlata Ulicka. Her fremstilte alkymister likører og såpe.

Malá Strana
Sjarmerende plassert mellom slottet og elven finner du forhistoriske gater, uimotståelige bygninger fra barokken og små, skjulte hager.

Staré Mesto, med andra ord ”gamlebyen”. Her ligger Prahas landemerke Karlsbroen og det gamle brotårnet, i tillegg til torget Starometské Namesti, som var hjertet i middelalderens Praha. Gå heller ikke glipp av rådhuset med sitt astronomiske ur og den jødiske kirkegården, St. Georges-klosteret.

Det dansende huset, Tanici dum, Rasinovo nabrezi 80. Spennande, nyskapende arkitektur ved Vltavas bredd som beviser at til tross for at Praha er en by med sterkt middelalderpreg, så er ikke byen redd for fremtiden. Noen elsker det, andre hater det. Døm selv.

Nerudovagatan strekker seg fra slottet og ned til Malá Strana. En koselig gate å spasere i. Her er det pittoreske hus og mange herlige uteserveringer.

Jazzfestivalen i oktober

I oktober hvert år samles jazzelskere fra hele verden i Praha for å fråtse i musikk. Folkefest.

Karta över Praha

Header
Subject
Body
Footer