Beste reiseblogg

Hvilken av alle reiseblogger inspirerer mest, hvem får oss til å lengte etter fri eller har de beste tipsene til årets ferietur? Hvem er bloggeren som beskriver reiser så levende at tastaturet gløder? 


Beste Reiseblogg

Odd Roar Lange – Toppen av Norge


Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til Beste Reiseblogg?

-Det er en stor oppmuntring og opptur. Jeg har hatt bloggen i flere år, og fått god respons fra leserne underveis. Å blir kåret til Årets Reiseblogg er toppen.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp reiser?

-Jeg har jobbet som reiselivsjournalist i mange år. Og ønsket å ha en egen blogg med alt fra reisetips, utstyrstips, personlige opplevelser og analyser.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om reiser?

-Det er hyggelig å dele gode opplevelser med leserne. Og forhåpentligvis får enda flere til å reise mer i eget land. Det morsomste er når bloggen vekker debatt.

Har du tips til andre som vil starte en reiseblogg?

Ikke bruk så mye tid på vanskelig design eller hva du skal skrive om. Start så enkelt som mulig, les så mange andre blogger som mulig, og utvikle bloggen din underveis. Sørg for jevnlige poster på bloggen. Minst tredje bloggpost bør være gjennomarbeidet og litt lengre enn de andre. Bruk mange bilder. Ikke stjel bilder fra andre.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

-Bloggen står foran en redesign. Og det er snart klart for å åpne for gjesteblogger.

Hvordan skal du feire seieren?

-Jeg planlegger å invitere med noen av de som forteller meg at de har stemt på den til en reise i Norge. Det ville vært en perfekt feiring. Som jeg selvsagt vil blogge fra.

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

-De fleste har jeg jo skrevet om i bloggen. De fineste turene handler ikke om reisemål men om reisefølge. Med riktig følge blir alle turer vellykket. Selv om jeg regner meg som relativt reiseerfaren så oppstår stadig nye utfordringer. Det er en syklus jeg aldri kommer ut av. Først øker jeg bagasjestørrelsen fra tur til tur, helt til jeg går på en vekt-smell. Så finner jeg ut at jeg skal reise lett. Og da går jeg alltid på en smell fordi jeg har glemt noe. Ofte en viktig lader eller overføringskabel etc.
Turene med perfekt mengde bagasje er det ikke så altfor mange av.... 

 

Avstemningsresultatet i finalen

Header
Subject
Body
Footer