Vinnerne

Vinnerne av Travel Blog Awards!

Allerede i januari begynte jakten på Norges beste reiseblogg, og interessen har vært enorm. Nomineringene til Travel Blog Awards strømmet inn da det norske folket fikk tipse om favorittbloggene sine. De fem bloggene i hver kategori som hadde flest nomineringer og som samtidig oppfylte juryens krav gikk til finalen for avstemning. Mange fantastisk flotte blogger har konkurrert i Travel Blog Awards og Supersaver er stolt av å kunne presentere vinnerne!

Og vinnerne er... 

Beste Reiseblogg

Odd Roar Lange – Toppen av Norge


Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til Beste Reiseblogg?

Det er en stor oppmuntring og opptur. Jeg har hatt bloggen i flere år, og fått god respons fra leserne underveis. Å blir kåret til Årets Reiseblogg er toppen.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp reiser?

Jeg har jobbet som reiselivsjournalist i mange år. Og ønsket å ha en egen blogg med alt fra reisetips, utstyrstips, personlige opplevelser og analyser.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om reiser?

Det er hyggelig å dele gode opplevelser med leserne. Og forhåpentligvis får enda flere til å reise mer i eget land. Det morsomste er når bloggen vekker debatt.

Har du tips til andre som vil starte en reiseblogg?

Ikke bruk så mye tid på vanskelig design eller hva du skal skrive om. Start så enkelt som mulig, les så mange andre blogger som mulig, og utvikle bloggen din underveis. Sørg for jevnlige poster på bloggen. Minst tredje bloggpost bør være gjennomarbeidet og litt lengre enn de andre. Bruk mange bilder. Ikke stjel bilder fra andre.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

Bloggen står foran en redesign. Og det er snart klart for å åpne for gjesteblogger.

Hvordan skal du feire seieren?

Jeg planlegger å invitere med noen av de som forteller meg at de har stemt på den til en reise i Norge. Det ville vært en perfekt feiring. Som jeg selvsagt vil blogge fra.

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

De fleste har jeg jo skrevet om i bloggen. De fineste turene handler ikke om reisemål men om reisefølge. Med riktig følge blir alle turer vellykket. Selv om jeg regner meg som relativt reiseerfaren så oppstår stadig nye utfordringer. Det er en syklus jeg aldri kommer ut av. Først øker jeg bagasjestørrelsen fra tur til tur, helt til jeg går på en vekt-smell. Så finner jeg ut at jeg skal reise lett. Og da går jeg alltid på en smell fordi jeg har glemt noe. Ofte en viktig lader eller overføringskabel etc.
Turene med perfekt mengde bagasje er det ikke så altfor mange av.... 


 

Beste USA-blogg

Lene – The Norwegian New Yorker

Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til beste USA-blogg?

Det betyr kjempe mye for meg at bloggen min blir kåret til beste USA blogg. Jeg har blogget i flere år, så da er det ekstra hyggelig med en slik anerkjennelse. Veldig smigrende at så mange tok seg tid til å stemme på The Norwegian New Yorker.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp USA?

I 2007 flyttet jeg til New York for å bo nærmere kjæresten min og for å ta finans utdannelse. Da jeg startet bloggen min, falt det seg naturlig å blogge om USA. Har etter hvert funnet min nisje: New York livsstil. Blogger om det å bo, studere og jobbe i New York, pluss tips om kule restauranter, lounger, rooftops, nightclubs, og annet moro.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om USA?

Jeg elsker NYC, og syns det er utrolig morsomt å dele byen med andre New York entusiaster (er nok litt ekstra stas med norske lesere). I løpet av årene jeg har bodd her, har jeg fått en del spørsmål fra venner og blogg lesere som skal på tur til the Big Apple. Da er det trivelig å kunne hjelpe til! Vet selv hvordan det er å komme hit med lite nettverk, og ikke helt vite hvor en skal gå. Manhattan er så lite, men likevel så stort. Og det fins så mange spennende steder her - ikke bare Times Square og Empire State. ;) New York har overflod av ting man kan se og gjøre, og selv etter 7 år i byen, har jeg langt i fra sett og gjort alt. Har en "To Do List" på iPhonen min, og lista formerer seg stadig.

Har du tips til andre som vil starte en USA-blogg?

Finn noe du er virkelig interessert i, slik at du kan fortsette å blogge om det over lengre tid. Avgjør om du ønsker å bare nå ut til norsk publikum (skriv på norsk), eller et internasjonal publikum (skriv på engelsk). Trives du best med å dele bilder, lengre artikler, eller en blanding. Fokuser, finn en nisje, og ikke prøv å gjøre for mye på en gang (snakker av erfaring).

Et tips særlig for dere som ønsker å prøve dere på en karriere i USA: pass på at du ikke deler personlige ting (bilder, navn, adresse, sterke meninger) som din fremtidige arbeidsgiver helst ikke skal finne og dømme deg ut i fra. Hvis du først har lagt noe ut på en åpen blogg, er det veldig vanskelig å få fjernet det igjen fra Google, selv etter at du har fjernet det fra selve bloggen din.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

I fremtiden håper jeg å kunne fortsette å dele New York opplevelser på bloggen min, og finne måter å nå ut til flere NY entusiaster. Jeg vil fortsette å hjelpe lesere som ber om NY og USA tips. Jeg vil gjerne finne flere samarbeidspartnere, og er spesielt interessert i å jobbe med Supersaver. Vil gjerne ha Supersaver reklame (eller en billett søkemotor) på bloggen min. Jeg har selv brukt Supersaver mange ganger for mine NYC-Norway billetter, og husker mine første billetter i 2006 som bare kostet meg 2.500 kroner via Supersaver.

Hvordan skal du feire seieren?

Hvis jeg vinner Supersaver Travel Blog Awards i kategorien Beste USA Blogg, skal jeg jammen meg feire med et kaldt glass med bobler på en av Manhattans lounger. Så skal jeg fortsette feiringen med å bruke reisegavekortet på flybilletter, slik at jeg kan reise hjem til Norge og besøke min kjære familie og venner.

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

Et morsomt minne er da jeg fikk forespørsel via bloggen min om å intervjue Kaizers Orchestra da de var i New York i 2013. De skulle ha sin første og siste konsert i New York, og en av sine siste konsertene som band. Da jeg absolutt ikke er vant med å intervjue kjendiser, var jeg ganske shaky da jeg skulle stille mine spørsmål til selveste Jan Ove (!). Heldigvis var han kjempe hyggelig, og jeg fikk gode svar på spørsmålene mine (intervjuet og konsert bilder finner du på bloggen min).


 

Beste Asiablogg

Bodil Eiterstraum – Livet i Thailand


Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til beste Asiablogg?

- Jeg er veldig smigret, og veldig glad. I tillegg betyr det at jeg kan reise litt ekstra mens jeg er her, og med tanke på hvor mye av Thailand jeg ikke enda har sett så føler jeg at jeg trenger det.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp Asia?

- Selve bloggen har jeg hatt ganske lenge, men begynte ikke å blogge regelmessig før jeg fikk vite at jeg skulle på utveksling til Thailand. Da bestemmte jeg meg for at jeg skulle oppdatere bloggen så godt som mulig for å kunne ta vare på minnene, og slik at folk der hjemme kunne følge med.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om Asia?

- Det at besta leser bloggen. Jeg liker tanken på at familie og venner der hjemme kan få se hvordan jeg har det, at jeg har det bra og opplever masse spennende. Det er vell stort sett det som gir meg glede i å dokumentere oppholdet mitt her.

Har du tips til andre som vil starte en Asiablogg?

- Ta masse bilder, Asia er verdens vakreste motiv.

Hva er fremtidsplanene for bloggen? Hvordan skal du feire seieren?

- Nå som skoleåret kommer mot en slutt vil det helt klart bli mer blogging om det å resie, da jeg har planlagt å få sett så mye av Thailand før jeg drar hjem igjen. En "seier" vil da selfølgelig bli feiret med å kjøpe en flybilett eller to.

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

- Men det er så mange.. Kan fortelle at min kjære vertsmor puttet jordbær syltetøy på risengrynsgrøten jeg hadde lagd til henne her om dagen. Det var ganske fornøyelig for min del. Er det noen som gjør det i Norge?


Besøk bloggen: https://bdil.blogg.no/

 


 

Beste Fotoblogg

Ingeborg Lindseth – Hamaca Reiseblogg


Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til beste fotoblogg?

Det er veldig stas, siden hovedfokuset på Hamacareise nettopp er foto og reise. Det gir meg en ekstra motivasjon til å fortsette bloggingen!

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp reiser?

Min første reiseblogg startet jeg da jeg skulle backpacke for første gang for seks år siden. Den var mest for at venner og familie skulle kunne følge med på hva vi opplevde på turen. Etter det har det blitt flere reiser og reiseblogger, så til slutt bestemte jeg meg for å lage en skikkelig reiseblogg. En som også kunne være til nytte for andre reiseglade, samt døyve min egen reisefeber mellom reisene mine. Det ble til Hamaca Reiseblogg!

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om reiser?

Min bloggmotivasjon handler både om å vise andre at verden er så mye mindre skummel enn det man tror, at innleggene kan glede andre reiseglade og at jeg selv kan få samlet mine to hovedinteresser på et sted. Jeg liker spesielt godt å blogge om merkelige plasser og morsomme mennesker jeg møter på reisene mine.

Har du tips til andre som vil starte en fotoreiseblogg?

Er du både glad i å fotografere og å reise sånn som meg, så er blogging en veldig god måte å dele opplevelsene dine på! Vi ser alle hvor mye bilder har å si når vi søker etter inspirasjon til reiser, så temaene foto og reise er en god kombinasjon. Noe jeg synes er viktig på en fotoreiseblogg er at layouten skal vise reisebildene så stort som mulig. Jeg ser så mange reiseblogger der bildene er knøttsmå, og da blir jeg gjerne ikke nysgjerrig på å lese teksten heller.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

Drømmen er å kunne leve av reiseblogging og å lage reisereportasjer til magasiner. De kortsiktige planene for Hamacareise er å reise så mye som mulig - foreløpig har jeg planer om å reise til Nepal, Marokko og Indonesia før sommeren. Ellers vil jeg gjerne lage flere informative guider og flere bildeserier fra steder jeg har vært.

Hvordan skal du feire seieren?

Jeg reiser til Nepal den 26. feb, så denne turen er en fin måte å feire på!

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

Da jeg skulle til India for første gang, greide jeg å sette meg på feil gate på Frankfurt flyplass, til Delhi istedenfor Bangalore! Og da jeg først oppdaget feilen og løp bort til riktig gate, hadde gangen inn til flyet blitt fjernet selv om flyet fortsatt sto der. Jeg prøvde febrilsk å fortelle skrankefolkene at dette var mitt fly, men det hjalp ingenting.. flyet gikk uten meg! Jeg måtte vente et døgn på neste fly, og fortelle min kollega som ventet i Bangalore at jeg ble et døgn forsinket fordi jeg hadde greid å minste flyet!! Det hele føltes som et skikkelig mareritt, eller en filmscene fra en amerikansk komedie! Etter dette sjekker jeg alltid gatenummeret NØYE før avgang! 


 

Beste Blogg om å bo og leve i utlandet

May-Liss Vangol – Maliva´s Verden


Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til beste blogg om å leve og bo i utlandet?

Det resulterer i at enda flere vil bli kjent med bloggen min, noe som også gjør det mulig for meg å oppdatere den oftere med reisebrev fra Sør Frankrike.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp om å leve og bo i utlandet?

Jeg startet som interiørblogger for ca. 6 år siden, da var allerede visjonen med bloggen at den en dag skulle handle om Det gode liv i Frankrike. "Det begynte med en tanke som ble til en drøm, og drømmen ble en virkelighet". Derfor har de siste 2 årene handlet om livet vårt i et fremmed land. Noe som har vist seg å tiltrekke mange nye lesere til bloggen min. (Ps! viktig å informere om at vi flyttet tilbake i Norge sist høst pga skolegang for vår yngste datter, men ettersom det blir en del pendling mellom Norge og Frankrike fortsetter jeg mine reisebrev fra Frankrike)

Hva er det som driver deg når du skriver?

For meg er bloggen som en dagbok, hvor jeg samler opp bilder og opplevelser. Hva er morsomst med å blogge om reiser? At så mange tusen setter pris på å ta del av mine reiseopplevelser. Dette har også medført til mange nye bekjentskaper, samt hundrevis av nye turister som vil feriere i nettopp mitt område av Frankrike.

Har du tips til andre som vil starte en blogg om hvordan det er å leve og bo i utlandet?

Det kan virkelig anbefales, en ting er å ha en blogg for sine egen del, men det å kunne formidle sine opplevelser til så mange andre....er både givende og inspirerende.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

Den vil fortsette å handle om; Det gode liv i Frankrike og Norge.

Hvordan skal du feire seieren?

Den vil komme bloggen tilgode i form av reisebrev fra Frankrike.

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

Det må vel bli et møte med et franske ektepar (som ble gode venner av oss) over en kopp kaffe på strandpromenaden. De kunne ikke et ord engelsk, jeg hadde akkurat startet på språkkurs i fransk og mannen min som er egentlig flink til å holde samtalen i gang, kunne ikke et eneste ord fransk. Der satt vi og stammet og stotret fram "lyder" mens vi gestikulerte oss i mellom. Tingene vi ønsket å prate om endte i latter og fortvilese over ikke å forstå eller bli forstått. Denne "samtalen" tok 1 1/2 time..og vi ler fortsatt av den.......


 

Juryens Specialpris

Renate Sandvik – Randombloggen


 

Hva betyr det for deg at bloggen din blir mottager av juryens spesialpris?

Det betyr mye, og ikke minst er det utrolig gøy! Jeg føler meg beæret av å bli valgt ut blant alle de inspirerende reisebloggene der ute, og det er fint å høre at juryen, samt de som nominerte meg, setter pris på arbeidet bak bloggen min. Dessuten gir det en utrolig motivasjon til å fortsette, og siden jeg ikke har tenkt å gi meg med reisingen med det første - så blir det nok langt flere steder, bilder og opplevelser som dukker opp på bloggen i fremtiden.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å skrive om nettopp reiser?

Reising har gjennom årene utviklet seg til en stor lidenskap for meg. Jeg elsker å oppleve det som er "annerledes", samt å stadig jakte på spenning og nye eventyr. Jeg har alltid skrevet reisedagbøker når jeg har reist, og dessuten tar jeg alltid tonnevis med bilder. Bloggen skulle i utgangspunktet være en personlig blogg, men reisene tok raskt over innholdet som ble publisert. Derfor utviklet bloggen seg til å bli en offentlig reisedagbok, og et sted hvor jeg kunne organisere bildene jeg tok langs veien. Når jeg skriver får jeg reflektert over alle inntrykkene reisene gir, og gjennopplever dem i mitt indre. Reiser man mye er det lett å glemme en del, men det unngår jeg ved å skrive ned hendelsene jeg kommer opp i, og det er jo så gøy å kunne gå tilbake i arkivet og mimre.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om reiser?

Det er jo først og fremst å kunne dele opplevelsene og erfaringene mine med familie, venner og andre reiseinteresserte. Jeg bruker selv andre reiseblogger som et ledd i undersøkelsene mine når jeg leter etter nye reisemål, og håper at andre kan bruke min blogg på samme måte. Jeg synes det er gøy å få tilbakemeldinger fra blogglesere som sier at jeg har inspirert dem til å dra til stedene jeg har vært og skrevet om. Jeg liker å spre reiseglede rundt meg! Spesielt siden jeg føler det å utforske verden er en utømmelig kilde til kunnskap og en flott måte å utfordre seg selv på.

Har du tips til andre som vil skrive reiseblogg?

Ikke vær redd for å kaste deg ut i det! Personlig liker jeg reiseblogger som er proppfulle av bilder fra stedene det skrives om. Jeg setter pris på gode historier og et levende språk, slik at det føles ut som man er på reise sammen med bloggskriveren. Husk å først og fremst blogge for deg selv, og skriv fordi du liker å skrive - på denne måten får du det beste resultatet.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

Jeg har en del spennende reiseplaner foran meg, og bloggen kommer selvsagt til å bli med på turene! Jeg har sansen for det uvanlige, og kommer til å fokusere enda mer på å reise til steder som ligger litt utenfor det vanlige turisttråkket.

Hvordan vil du feire denne utmerkelsen?

Med tanke på pengepremien vil jeg nok feire med å bestille meg en ny reise! Jeg har en del steder som står temmelig høyt på reiseønskelisten min for tiden, men Kaukasus-området ser ut til å stikke av med seieren!

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

Etter 60 land og 5 verdensdeler har det blitt en del å velge imellom! Som for eksempel da vi overtok et reisebyrå i La Paz noen timer, fikk caimans (små krokodiller) på fiskestanga i Pantanal, spiste kyllingføtter med de lokale på et tog i Kina, ble jaget av blodtørstige apekatter i Zambia, skled av et massasjebord i India på grunn av all oljen, spiste hamburger på 5130 m høyde i Bolivia, spilte trommer med et lokalt band i en bar i Nepal (når jeg ikke kan spille!), halvveis humpet ihjel på et tog i Burma, reddet et lam i nød i Irland, nesten ble innelåst på en kirkegård i Romania, alle gangene jeg har endt opp på tvilsomme overnattingssteder, pluss utallige situasjoner som en konsekvens av språkmisforståelser. De morsomste reisehistoriene handler jo som oftest om ting som har gått galt på tur. Et annet eksempel er da jeg punkterte mopeden en sen kveld i Venezuela midt i ødemarken, og måtte haike på lasteplanet til en lokal fyr sammen med en svær iguana i mørket mens mopeden spratt rundt hver gang vi traff et hull i veien (hvert andre sekund). Etter å ha fått lappet opp dekket gratis av en hjelpsom fyr på den eneste bensinstasjonen i mils omkrets, klarte vi å punktere på nytt en halvtime senere - fremdeles midt i ødemarken, midt på natten! Resten av historien inkluderer maskerte menn, gevær, taket på bensinstasjonen, taxisvindel, rustne vrak og hullete dekk - men som vanlig løste situasjonen seg og alt gikk bra! Ved å reise er man nødt til å trø utenfor komfortsonen sin og stole på vilt fremmede mennesker, men ved å gjøre dette lærer man hvor mye godhet det er i verden. Hvor utrolig snille, gavmilde og hjelpsomme størsteparten av menneskene er der ute. Det er noe av det som fascinerer meg mest med å reise.


FOREX Bank er Nordens ledende valutaveksler og er stolt sponsor av juryens spesialpremie. En jury bestående av representanter fra FOREX Bank og Supersaver kåret en vinner blant de nominerte bloggene i alle kategoriene. Vinneren har utmerket seg på en unik måte og lokket frem reiselyst hos leseren.

 

 

 


 

Kategoriene i årets Travel Blog Awards er:

 

 

Header
Subject
Body
Footer