Beste USA-blogg

Det store landet i vest er mange nordmenns drømmereisemål. Vi vet at det fins en rekke dyktige bloggere som skriver om alle fantastiske ting man kan finne på i USA. Hvilken liker du best? Hvem skiller seg ut? 


 

Beste USAblogg

Lene – The Norwegian New Yorker


Hva betyr det for dere at bloggen er blitt utnevnt til beste USA-blogg?

Det betyr kjempe mye for meg at bloggen min blir kåret til beste USA blogg. Jeg har blogget i flere år, så da er det ekstra hyggelig med en slik anerkjennelse. Veldig smigrende at så mange tok seg tid til å stemme på The Norwegian New Yorker.

Hvorfor begynte du å blogge og hva var det som fikk deg til å velge å skrive om nettopp USA?

I 2007 flyttet jeg til New York for å bo nærmere kjæresten min og for å ta finans utdannelse. Da jeg startet bloggen min, falt det seg naturlig å blogge om USA. Har etter hvert funnet min nisje: New York livsstil. Blogger om det å bo, studere og jobbe i New York, pluss tips om kule restauranter, lounger, rooftops, nightclubs, og annet moro.

Hva er det som driver deg når du skriver? Hva er morsomst med å blogge om USA?

Jeg elsker NYC, og syns det er utrolig morsomt å dele byen med andre New York entusiaster (er nok litt ekstra stas med norske lesere). I løpet av årene jeg har bodd her, har jeg fått en del spørsmål fra venner og blogg lesere som skal på tur til the Big Apple. Da er det trivelig å kunne hjelpe til! Vet selv hvordan det er å komme hit med lite nettverk, og ikke helt vite hvor en skal gå. Manhattan er så lite, men likevel så stort. Og det fins så mange spennende steder her - ikke bare Times Square og Empire State. ;) New York har overflod av ting man kan se og gjøre, og selv etter 7 år i byen, har jeg langt i fra sett og gjort alt. Har en "To Do List" på iPhonen min, og lista formerer seg stadig.

Har du tips til andre som vil starte en USA-blogg?

Finn noe du er virkelig interessert i, slik at du kan fortsette å blogge om det over lengre tid. Avgjør om du ønsker å bare nå ut til norsk publikum (skriv på norsk), eller et internasjonal publikum (skriv på engelsk). Trives du best med å dele bilder, lengre artikler, eller en blanding. Fokuser, finn en nisje, og ikke prøv å gjøre for mye på en gang (snakker av erfaring).

Et tips særlig for dere som ønsker å prøve dere på en karriere i USA: pass på at du ikke deler personlige ting (bilder, navn, adresse, sterke meninger) som din fremtidige arbeidsgiver helst ikke skal finne og dømme deg ut i fra. Hvis du først har lagt noe ut på en åpen blogg, er det veldig vanskelig å få fjernet det igjen fra Google, selv etter at du har fjernet det fra selve bloggen din.

Hva er fremtidsplanene for bloggen?

I fremtiden håper jeg å kunne fortsette å dele New York opplevelser på bloggen min, og finne måter å nå ut til flere NY entusiaster. Jeg vil fortsette å hjelpe lesere som ber om NY og USA tips. Jeg vil gjerne finne flere samarbeidspartnere, og er spesielt interessert i å jobbe med Supersaver. Vil gjerne ha Supersaver reklame (eller en billett søkemotor) på bloggen min. Jeg har selv brukt Supersaver mange ganger for mine NYC-Norway billetter, og husker mine første billetter i 2006 som bare kostet meg 2.500 kroner via Supersaver.

Hvordan skal du feire seieren?

Hvis jeg vinner Supersaver Travel Blog Awards i kategorien Beste USA Blogg, skal jeg jammen meg feire med et kaldt glass med bobler på en av Manhattans lounger. Så skal jeg fortsette feiringen med å bruke reisegavekortet på flybilletter, slik at jeg kan reise hjem til Norge og besøke min kjære familie og venner.

Og til slutt - har du et morsomt minne du vil fortelle om?

Et morsomt minne er da jeg fikk forespørsel via bloggen min om å intervjue Kaizers Orchestra da de var i New York i 2013. De skulle ha sin første og siste konsert i New York, og en av sine siste konsertene som band. Da jeg absolutt ikke er vant med å intervjue kjendiser, var jeg ganske shaky da jeg skulle stille mine spørsmål til selveste Jan Ove (!). Heldigvis var han kjempe hyggelig, og jeg fikk gode svar på spørsmålene mine (intervjuet og konsert bilder finner du på bloggen min).

 

Avstemningsresultatet i finalen

Header
Subject
Body
Footer