Bangkok - nøkkelen til resten av Thailand

Bangkok

Bangkok, Thailands hovedstad og sørøstasiats største metropol, er en herlig blanding av skyskrapere, supermoderne t-bane, tuk-tuker, glitrende palasser, åndelighet og spennende historie. Millionbyen pirrer og utfordrer alle sanser.

Bangkok, en av verdens mest intensive byer, byr på et mylder av dufter, farger og lyder. Bangkok har ingen definert bykjerne, men er et lappeteppe av flere ulike bydeler. Gjennom hele byen renner elva Chao Phraya, som slynger seg gjennom bydeler som Chinatown med sine livlige markeder, der alt fra godterier til gull og smykker selges. Gamlebyen, Bangkoks historiske hjerte og Thon Buri på den vestre elvebredden hvor  båtkanalene slynger seg, har et roligere tempo enn resten av byen på den andre siden av elven.

Her finnes kanskje verdens beste mat, og det spiller ingen rolle hvor i byen du spiser. Sjansen er stor for at du spiser ditt livs beste måltid. Her blandes gatekjøkken med luksusrestauranter, og smakene er intense og varierte, akkurat som byen selv.

Nærmere 10 millioner mennesker bor i Bangkok, de aller fleste er buddhister. Og akkurat som thailenderne utenfor hovedstaden er de et smilende og vennlig folkeslag. Besøkende som kommer til byen, rapporterer at Bangkok er en av verdens tryggeste byer. Ved togstasjoner, bussterminaler og flyplasser er det vanlig med mennesker som jobber på provisjon for et hotell, et busselskap eller en butikk. Undersøk ting selv før du bestemmer deg, og ta det som sies med en klype salt. Politiet har tlf. 191. Engelsktalende turistpoliti har tlf. 1155. Ambulanse har tlf. 1554/1646 og brannvesen 195.

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer