Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Beste flybilletpriser med SAS

Nyhetsbrev

Ti ting å gjøre i Bangkok

Bangkok

1. Besøk smaragdbuddhaen
Det går en kontinuerlig strøm av mennesker til den høyt aktede smaragdbuddhaen. Den sitter høyt oppe på en gullpidestal i Wat Phra Kaeo og er landets viktigste klenodium. Stedet har en enorm symbolverdi, og thailendere valfarter hit i ærbødighet. Smaragdbuddhaen er ikke stor, bare 66 centimeter høy og 48 centimeter bred, og den forsvinner nesten blant gull og utsmykninger.

2. Democracy monument er et stort, hvitt og iøynefallende monument som minner litt om en hengende vannlilje. Monumentet ble oppført som en hyllest til landets første grunnlov.

3. Det flytende markedet finner du ca 10 mil fra Bangkok og er en fantastisk opplevelse. Tidlig om morgenen er markedet best, da kommer kvinner med stråhatter hit i båter fulle av grønnsaker og frukt for å selge varene sine.

4. Wat Po
er Thailands største tempelkompleks, og innenfor murene finner du den velkjente hvilende gullbuddhaen. Denne er 46 meter lang og 15 meter høy. Wat Pho fungerer som et utdanningssenter og har utdannet blant annet landets beste massører. Tradisjonell thaimassasje koster 300 baht per time.

5. Båttur på Chao Phraya-elven er en billig og morsom fornøyelse som gir deg muligheten til å oppleve og se byen fra sin beste side.

6. Det kongelige palasset har siden 40-tallet stått tomt, men deler av det fungerer i dag som museum og er åpent for publikum. Palasset er en blandning av italiensk renessanse og klassisk thaiarkitektur. Mest imponerende er Chakri Mahaprasat, som er bygningen som ble ferdigstilt sist.

7. Lumphini
er Bangkoks grønne lunge. Den trivelige parken i kanten av Silom er et sted for alle. Lei båt og ta en tur ut på den lille sjøen, nyt en piknik, delta i thai-chi og aerobic eller bare se på folk. Her finner du også et basseng og et utendørs treningsstudio.

8. Besøk Chinatown
for virkelig å oppleve det ekte thailandske hverdagslivet og de gamle delene av Bangkok. I Chinatown vrimler det av smale smug, fargerike markeder og gatetelt.

9. Elv & kanaler.
Langs elven og kanalene finner du det rolige og gammelmodige Bangkok. Hus på stylter over grågrønt kanalvann. Her fisker de lokale innbyggerne fisken sin med håndknyttede garn. Her er tempoet et helt annet, og du befinner deg med ett fjernt fra pulsen fra Bangkoks gater. Dra hit på en organisert båttur.

10. Slangeinstituttet.
Bangkoks slangeinstitutt er verdens eldste i sitt slag. Her finner du kobraer, kraiter og viperasnoker. Disse melkes for gift, som så benyttes til å fremstille serum.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Oslo Bangkok 6 330 NOK     23 mar. 4 apr.
Oslo Bangkok 7 723 NOK     23 mar. 12 apr.
Oslo Bangkok 8 001 NOK     28 feb. 28 mar.
Oslo Bangkok 9 867 NOK     27 feb. 28 jul.
Oslo Bangkok 9 962 NOK     5 mar. 19 mar.
Oslo Bangkok 10 321 NOK     30 jan. 5 feb.
Reiser fra Reis til Pris     Avreise Hjemreise
Bergen Bangkok 13 708 NOK     20 feb. 9 mar.

Billige fly til Bangkok

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer