Restauranter i Bangkok

Bangkok

Å spise mat i Thailand, og spesielt i Bangkok, er en like stor matopplevelse som på fine restauranter i Paris eller Roma. Forskjellen er bare at her har du råd til å prøve alt. Hvor du enn spiser, på fortauskjøkken eller luksusrestauranter, så kan du vente deg førsteklasses smaksopplevelser. I Bangkok får du mat fra hele Thailand; sydthailandsk, flambert is, chiangmai-pølse og skalldyr fra Siambukta. Her finner du også mat og smaker fra resten av Asia, som for eksempel India, Kina, Vietnam, Laos og Japan. Er du sugen på vestlig mat, finner du det på Sukhumvit Road og i litt mindre omfang på Khao San Road.

Hvis du vil spise god thailandsk mat så billig som mulig, anbefaler vi et besøk i noen av matmarkedene.

En middag på en middelklasserestaurant koster ca. 50 kroner.

Restauranttips


Anna’s Café
Sala Daeng, Silom (ca.200 m inn i gaten fra Silom), tlf.02-632 02 19, www.annascafes.com. Thaimat som man drømmer om i flere uker i ettertid, noen av rettene er ekstremt sterke. Stilfullt og elegant uten at det blir dyrt. Finnes på flere steder i byen. Prisnivå: middels.

Reflections
85 Soi Ari, Phaholyothin, skytrain til Ari, tlf.02-270 33 44. Denne ennå uoppdagede restauranten og hotellet er en eksplosjon i kitsch. Rosa, knallgult, lyseblått og plast. Thaimat og japansk. Vennlig og morsom. Prisnivå: middels.

Eat Me
Pipat 2, tlf.02-238 09 31. Pent, spesielt, stemningsfullt og med en nesten i overkant god service. Mye omtalt, og nesten alltid fullt. Bestill i god tid. Blandet kjøkken av australsk, thai og middelhavsmat. Skinnstoler og hvite vegger. Ved noen av bordene er det også balkong. Prisnivå: middels-dyrt.

Supatra River House
266 Soi Wat Rakhang, Thanon Arun Amarin, tlf.02-411 03 05. Her serveres utmerket thaimat som ikke skuffer noen. Du har utsikt over Chao Phraya-elven, og gratisbåter tar deg over elven fra Tha Maharat-piren ved gaten Thanon Maharat (rett sør for Nasjonalmuseet). Prisnivå: middels.

Bang Poo Seafood
Samut Prakan. På grunn av beliggenheten må man regne turen til forstaden Samut Prakan og havet som en dagsutflukt, men det er det vel verdt. Flere nybygde restauranter ligger lengst ute på en pir, omgitt av måker og fiskebåter i horisonten. Mange thailendere drar hit, men nesten ingen turister. Fortreffelig fiske- og skalldyrretter til svært rimelige priser. Restauranten er en del av hærens rekreasjonssenter, Bang Poo Resort. Prisnivå: billig

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer