Beste Flypriser

Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Oslo Lufthavn, Gardermoen

Oslo

Oslo Lufthavn (OSL) er Norges største flyplass, og den nest største i Norden med over 22 millioner passasjerer i året (2007). Oslo Lufthavn ligger på Gardermoen i Ullensaker kommune, 50 km nord for Oslo. Flyplassen eies og drives av Oslo Lufthavn AS, et heleid datterselskap av Avinor, som igjen er statseid og driver 46 flyplasser rundt om i landet.

Oslo Lufthavn er kåret til Europas mest punktlige flyplass tre ganger av AEA, og ble i 2007 kåret til Europas mest effektive flyplass. Fra Oslo kan du fly direkte til 112 destinasjoner over hele verden.

Her kan du lese mer om Oslo Lufthavn. Klikk på lenkene under for å komme direkte til den informasjonen du er interessert i.

Terminaler

Oslo Lufthavn, Gardermoen har én terminal i to etasjer, oppdelt i innenriks, utenriks, ankomst og avgang. .

Service, mat og shopping

På Gardermoen finnes det et stort utvalg av restauranter, kafeer, hurtigmatsteder og barer. Her kan du også shoppe suvenirer, mote, aksessoarer og mye mer. Siden Norge ikke er medlem i EU, er det tillatt å selge taxfree-varer i forbindelse med alle internasjonale flyvninger, også ved ankomst. Som følge av dette har flyplassen Europas største taxfree-butikk!

Kun 100 m fra terminalen ligger Radisson SAS Airport Hotel, som kan tilby komfortable rom til overnatting, treningssenter, solarium, badstue, golfsimulator, restaurant og konferansesenter med et stort antall møte- og konferanserom. På Gardermoen er det tre lounger – SAS har to for sine egne og Star Alliance sine passasjerer, og den tredje benyttes av flyselskaper som ikke er med i Star Alliance.

Hvis du ønsker å lese e-post eller surfe på Internett, finner du trådløst Internett i hele terminalen, inkludert loungene og konferansesenteret, slik at du kan koble deg opp med din bærbare datamaskin. Flyplassen samarbeider med flere partnere om denne tjenesten – Telenor, Netcom, TeliaSonera, iPass, m.fl. – men hvis du ikke allerede er kunde hos noen av disse, kan du betale for nettilgangen med kredittkort direkte gjennom nettportalen.

Oslo Lufthavn tilbyr også tjenester som f.eks. bank (DnB NOR), minibanker, valutaveksling, bagasjeoppbevaring og hittegodskontor.

Til og fra Oslo lufthavn, Gardermoen

Du kan ta deg til og fra Oslo Lufthavn med taxi, tog eller buss.

Taxi: Informasjonsskrankene for taxi ligger i ankomsthallen. Der kan du få informasjon om ulike taxiselskaper og deres faste priser til ulike steder i Norge, samt hjelp til å bestille en taxi. Taxiholdeplassen ligger like utenfor ankomsthallen, og du kan velge mellom en rekke ulike taxiselskaper.

Tog: Flytoget tar deg mellom Gardermoen og Oslo, men også til Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen, Nationaltheatret, og Lillestrøm. NSB regiontog kjører strekningen Skien–Oslo–Lillehammer–Trondheim og går via Oslo Lufthavn. Det gjør også NSB lokaltog mellom Kongsberg og Eidsvoll.

Buss: Det er flere alternativer å velge mellom hvis du vil ta buss til/fra Oslo Lufthavn. Ruter kjører flere ganger daglig til og fra flyplassen og har mange holdeplasser i nærområdet. SAS Flybussen kjører mellom flyplassen og Oslo sentrum hvert 20. minutt alle dager. Flybussekspressen kjører til og fra Bekkestua, Fredrikstad, Majorstuen, Gjøvik og Ski. Nettbuss har avganger til og fra Kongsvinger, Årnes og Oslo Lufthavn. Askeladden Reiser kjører Gardermobussen på strekningen Sundvollen–Hønefoss–Jevnaker–Lunner–Oslo Lufthavn.

Parkering

På Gardermoen er det to parkeringshus og seks parkeringsområder utendørs med til sammen 18 000 parkeringsplasser. Mellom parkeringsplassene og terminalene går det gratis transferbuss minst hvert kvarter. Du kan betale med bensin- eller kredittkort, og du kan også reservere parkeringsplass i forveien gjennom EuroParks bookingsystem på Internett. For deg som skal hente eller sette av passasjerer, finnes det en korttidsparkering i direkte tilknytning til terminalen. Der kan du parkere i maksimalt to timer.

EuroPark tilbyr Express-parkering, hvilket innebærer at du parkerer bilen på korttidsparkeringen, leverer inn bilnøkkelen og får bilen parkert og kjørt frem igjen mot en avgift. Parkeringskostnadene er de samme som ellers. Hvis bilen din trenger en vask, polering eller kanskje få reparert steinsprut eller lakkskader, ligger det et bilpleiesenter i parkeringshus P10. Her kan du levere inn bilen mens du er ute og reiser!

Ankomst, avgang og rutetabeller

For aktuell informasjon om ankomst- og avgangstider samt rutetabeller henviser vi til Oslo lufthavn, Gardermoens hjemmeside:
Ankomster
Avganger
Rutetabellsøk

For mer informasjon, besøk Oslo lufthavn, Gardermoen offisielle hjemmeside.

Fly

Bestill fly til Oslo lufthavn, Gardermoen direkte på vår nettside. Her kan du velge blant mer enn 650 flyselskap.

Fly + hotell

Du kan finne gode tilbud hvis du bestiller fly og hotell samtidig.

Hotell

Oslo Lufthavn har ett hotell på flyplassområdet, Radisson SAS Airport Hotel Oslo, som ligger 100 meter fra terminalen. Det er også et stort utvalg av hoteller i Oslo. Du kan enkelt bestille hotell her på Supersaver.no. Vi tilbyr 230 000 hotell verden over i alle prisklasser. 

Leiebil

Ved Oslo lufthavn, Gardermoen finner du flere store leiebilkjeder – Hertz, Avis, Europcar, Budget og Sixt. Du kan bestille leiebil her på Supersaver.no.

Til toppen av siden

Header
Subject
Body
Footer