Beste Flypriser

Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Stockholm-Arlanda Airport (Arlanda flyplass)

Stockholm (Pg)

Stockholm-Arlanda (ARN) er Sveriges største flyplass og den tredje mest trafikkerte flyplassen i Skandinavia. Arlanda ligger 40 km nord for Stockholm, 30 km sør for Uppsala og betjener rundt 19 millioner passasjerer i året. Flyplassen har fire terminaler, tre rullebaner og trafikkeres av 80 flyselskaper, som flyr til over 160 destinasjoner.

Her kan du lese mer om Stockholm-Arlanda flyplass. Klikk på lenkene under for å komme direkte til den informasjonen du er interessert i.

Terminaler

Arlanda har fire terminaler, terminal 2, 3, 4 og 5. Terminal 2 og 5 er for utenriksfly, og terminal 3 og 4 er for innenriksfly. Alle terminalene henger sammen, og man kan spasere mellom dem. Mellom terminalene går det også gratis transferbusser med åtte avganger i timen. Ved lavtrafikk, trykk på den gule knappen ved bussholdeplassen, så kommer bussen. Med transferbussene kan du også komme deg til langtidsparkeringene og hotellene på flyplassområdet.

Service, mat og shopping

På Arlanda finnes det et stort utvalg av restauranter, kafeer, hurtigmatsteder og barer. Her er det også muligheter for shopping, med alt fra suvenirer og tax-free til mote og accessoirer. Mellom terminal 4 og 5 ligger SkyCity, som er flyplassens definitive midtpunkt med restauranter, butikker og en fantastisk utsikt over rullebanen gjennom 13 meter høye panoramavinduer. Hvis du trenger en blund, en dusj eller en treningsøkt, kan du besøke Radisson SAS SkyCity Hotel, hvor du også finner SATS treningssenter med helsestudio, dusj, badstue, boblebad og solarium. Du kan trene på SATS uten å være medlem eller hotellgjest.

For deg som ønsker å lese e-post eller surfe på Internett, finnes det trådløst Internett over hele Arlanda flyplass. Sidewalk Express tilbyr internettstasjoner i SkyCity samt i terminal 2, 4 og 5, både før og etter sikkerhetskontrollen. Betaling skjer med kredittkort, voucher som selges på Pressbyrån eller 7-Eleven, eller via Arlandas roaming-partnere.

Arlanda flyplass tilbyr alle tenkelige tjenester for passasjerene, og du finner det meste i SkyCity. Her finner du to banker (Handelsbanken og SEB), minibanker, vekslingskontor, flere bud- og ekspresstransportfirmaer, bagasjeoppbevaring, apotek, kapell, frisør, renseri, stellerom og lekeplass, fotoautomat, hittegods, samt Arlanda Conference & Business Center.

Til og fra Stockholm-Arlanda Airport (Arlanda flyplass)

Du kan ta deg til og fra Arlanda med taxi, tog eller buss.

Taxi:

Det er taxiholdeplasser utenfor alle terminalene, og miljøtaxiene har en egen kø. Taxivärden kan hjelpe deg dersom du har spørsmål eller ønsker å reise med et spesielt taxiselskap. Du kan også bestille en egen eller delt Flytaxi.

Tog:

Arlanda Express er raskeste måte å komme seg til Stockholm Central på; reisen tar bare 20 minutter. Arlanda Express har fire stasjoner på Arlanda flyplass – en ved terminal 2/3, en i terminal 4, og to stasjoner i terminal 5. Billetter til Arlanda Express kan kjøpes i informasjonsskrankene på flyplassen eller i automater på stasjonene.

SJs fjerntog trafikkerer også Arlanda Central, og hver dag går rundt 70 tog til steder I Mälardalsregionen, Dalarna og Norrland. Du kan få mer informasjon i SJs reisebutikk i SkyCity, hvor du også kan kjøpe togbilletter.

Buss:

Flybussene trafikkerer terminal 2, 4 og 5. Mellom Arlanda flyplass og Stockholm by går det rundt 300 avganger på hverdager, og i rushtiden går flybussene minst en gang hvert tiende minutt. Du kan også ta flybuss til og fra Stockholm-Bromma Airport (via Kista) og Älvsjömässan. Upplands Lokaltrafik (UL) kjører flybuss med sin linje 801 til og fra Uppsala.

Swebus i samarbeid med Västmanlands lokaltrafik kjører flybusser under navnet Flygturen mellom Arlanda, Enköping og Västerås. Med Swebus kan du også ta Y-bussen til Umeå, med flere stopp på veien. Arlandalinjen har daglige avganger mellom Arlanda, Örebro og Karlstad.

Parkering

Ved Arlanda flyplass finnes det flere ulike parkeringsmuligheter, avhengig av om du ønsker korttids- eller langtidsparkering, ønsker å parkere nær terminalene eller lenger unna, om du har miljøbil eller er bevegelseshemmet.

Korttids- og langtidsparkering nær terminalene: Timeparkering utendørs finnes ved alle terminaler og SkyCity for deg som skal hente eller sette av passasjerer. Timeparkeringen er tidsbegrenset til maks en eller to timer. Du kan betale med SMS på alle timeparkeringer. Nærparkeringen er den utendørsparkeringen som ligger nærmest terminal 4 og 5. SkyCity-parkeringen er et oppvarmet parkeringshus i direkte tilknytning til det store servicetilbudet i SkyCity. Det finnes parkeringshus direkte tilknyttet alle terminaler. I parkeringshusene ved terminal 2 kan du i tillegg langtidsparkere og bestille og betale på forhånd via Arlandas nettside. Det er også langtidsparkering ved terminal 5. Her må du bestille og betale via nettet for å kunne parkere. Det finnes utendørsparkering med kort gangavstand til alle terminaler. Her kan du stå i maks 90 døgn.

Langtidsparkering med transferbuss: På Arlanda finnes det to langtidsparkeringer som ligger litt lenger fra terminalene, men likevel inne på flyplassområdet. Arlanda Långtid Alfa med kameraovervåke parkering og gratis transferbuss hvert 15. minutt passer for deg som vil ha laveste pris og ikke stiller like høye krav til service. Arlanda Långtid Beta, også med kameraovervåkning og gratis transferbuss hvert 8. minutt, passer for deg som vil ha litt mer service, f.eks. døgnåpen kundeservice, mulighet til å bestille og betale på nettet, og P-service.

Handikapparkering: For deg som er bevegelseshemmet finnes det handikapparkering i alle parkeringshus samt på korttidsparkeringene. Også på timeparkeringene finnes det oppmerkede plasser for bevegelseshemmede. Du må selv ta kontakt med kundeservice for å få tillatelse når du parkerer i parkeringshus.

Miljøbilsparkering: I samsvar med Arlandas høye miljømål tilbys de beste parkeringsplassene til deg som kjører en miljøvennlig bil (iht. Stockholm bys definisjon) – hold utkikk etter skilt med ”Miljöbil” når du skal parkere. I SkyCity-garasjen er det også et begrenset antall plasser der du kan parkere og lade el-bil gratis.

Ankomst, avgang og rutetabeller

For aktuell informasjon om ankomst- og avgangstider samt rutetabeller henviser vi til Stockholm lufthavn, Arlandas hjemmeside:
Innenriksankomster
Innenriksavganger
Utenriksankomster
Utenriksavganger
Rutetabellsøk

For mer informasjon, besøk Stokholm Airport, Arlanda offisielle hjemmeside.

Fly

Bestill fly til Stockholm lufthavn, Arlanda direkte på vår nettside. Her kan du velge blant mer enn 650 flyselskap.

Fly + hotell

Du kan finne gode tilbud hvis du bestiller fly og hotell samtidig.

Hotell

Stockholm-Arlanda flyplass har tre hoteller på flyplassområdet, samt en rekke hoteller som du kan nå med transferbuss. Radisson SAS Arlandia Hotel ligger kun fire minutter fra terminalene og trafikkeres av gratis transferbuss hvert 15. minutt. Radisson SAS SkyCity Hotel ligger midt i flyplassen i SkyCity. Lavprishotellet Rest and Fly ligger også i SkyCity, og her kan du få et enkelt og billig rom uten dikkedarer både på dagtid og om natten. Du bestiller hotell enklest her på Supersaver.no. Vi tilbyr 230 000 hoteller verden over i alle prisklasser.

Leiebil

Ved Stockholm lufthavn, Arlanda finner du flere store leiebilkjeder – Hertz, Avis, Europcar, Budget og Sixt. Du kan bestille leiebil her på Supersaver.no.

Til toppen av siden

Header
Subject
Body
Footer